Přemýšlíte nad vánočními dárky? Vlastnoručně vyrobené potěší nejvíce!

Vánoce se blíží mílovými kroky a většina z nás přemýšlí, čím obdarovat své nejbližší, a kde na to vzít. Co kdyby třeba letos Ježíšek nadělil i dárky, které jste vlastnoručně vyrobili? Nejen že tím uděláte obdarovaným mnohem větší radost, ale navíc i ušetříte a při tvorbě dárků se skvěle zabavíte. Jedním ze způsobů, jak vyrobit dárky pro vaše nejbližší, je ruční vyšívání.

Přemýšlíte nad vánočními dárky? Vlastnoručně vyrobené potěší nejvíce!

Pokud vyšívat neumíte, vůbec to nevadí. Stačí si pořídit některou z vyšívacích sad, díky které základy vyšívání hravě zvládnete. Vyšívací sady obsahují předtištěné obrázky a vyšívací mřížku, podle které snadno vytvoříte své první výšivky. Existuje mnoho typů, v závislosti na vaší úrovni pokročilosti. Ale i úplný začátečník s nimi dokáže vytvořit hezký dárek, který vašim nejbližším vykouzlí šťastný úsměv na tváři. Existuje široká škála ručně vyšívaných dárků, které můžete vytvořit – od obrázků, které se dají zarámovat a pověsit, přes utěrky, ubrusy a prostírání až po polštářky, kdy přední stranu tvoří vaše rukodělná výšivka.

Přemýšlíte nad vánočními dárky? Vlastnoručně vyrobené potěší nejvíce!

Pokud se obáváte, že je vyšívání nad vaše síly, můžete zkusit například pletení či drhání z padákové šnůry. S pomocí této jednoduché, antistresové činnosti dokážete vyrobit originální dárky, které jsou nejen velice hezké, ale také praktické. Padáková šňůra je polypropylenové lanko s kulatým průřezem, ze kterého se dají pomocí různých technik vytvořit krásné módní doplňky, jako například náramky, přívěšky na klíče či na krk, nebo dokonce i kabelky! Padákovou šnůru si můžete pořídit v mnoha barevných variantách, což vám umožní vytvořit skutečně originální vzory a barevné kombinace.

Ručně vyrobené dárky jsou nejen originální a šetrné k vaší peněžence, ale dají obdarovanému najevo, že jste si s výrobou dárku dali skutečně práci. Nic nedokáže říci jasněji, že vám na někom skutečně záleží, než ručně vyrobený dárek.

Zdroj foto: Move-material.cz, Pixabay.com

Související příspěvky