Vyrazte na lázeňský pobyt v České republice

Spousta lidí v dnešním uspěchaném světě zapomíná na odpočinek a regeneraci. Pokud byste tedy potřebovali alespoň na několik dnů uniknout od každodenních strastí a povinností, vyrazte na lázeňský pobyt, který navrátí vašemu organismu ztracenou energii. České lázeňství má dlouhou a bohatou historii, přičemž narazíte na různá lázeňská města.

V případě, že trpíte nějakým onemocněním, podpůrnou léčbou může být i pobyt v lázních. Užijete si příjemné masáže, koupele i zábaly, nebo se usadíte do vířivky a sauny. Lázně mají opravdu co nabídnout, stačí si jen vybrat vhodnou destinaci.

Vyrazte na lázeňský pobyt v České republice

Luhačovice

Pokud vás láká především Morava, nadchnou vás po všech stránkách Lázně Luhačovice, které jsou zasazené do malebné krajiny Bílých Karpat. V podstatě se jedná o největší moravské lázně, které používají minerální prameny s vysokým obsahem minerálních látek. Velice známý je pramen Vincentka, ovšem zapomenout nesmíme ani na prameny Aloiska a Ottovka.

Ve volném čase se projdete po klidné kolonádě. Samozřejmě nechybí bohaté sportovní vyžití a zajímavý kulturní program.

Vyrazte na lázeňský pobyt v České republice

Karlovy Vary

Další možností jsou lázeňské pobyty v Karlových Varech, které jsou proslavené i v zahraničí. Lázně Karlovy Vary nabízí také několik pramenů, z nichž nejvíce známý je jednoznačně Vřídlo, jehož teplota dosahuje 72 stupňů Celsia. Do zdejších lázeňských domů často vyráží pacienti s onemocněním zažívacího ústrojí, cukrovkou, dnou i obezitou. Stejně tak se v lázních léčí nemoci pohybového ústrojí či stavy po onkologických chorobách.

Vyrazte na lázeňský pobyt v České republice

Třeboň

V neposlední řadě vás okouzlí Lázně Třeboň, neboť samotné město je považováno za perlu jižních Čech. Lázeňská tradice se v tomto městě táhne už od roku 1883 a pro své účely lázně používají slatinu získanou z rašelinišť třeboňských blat.

Jestliže si chcete vybrat odpočinkový lázeňský pobyt, podívejte se na stránku Spa.cz.

Zdroj foto: Spa.cz

Související příspěvky