Proč se vyplatí investovat do rekuperace vzduchu do bytu a domu?

V posledních deseti letech cena za energie výrazně vzrostla, a proto se spousta majitelů rodinných domů i bytů zajímá o úsporná opatření. Vzhledem k tomu, že zhruba 40 procent nákladů tvoří vytápění, je na čase popřemýšlet nad efektivními systémy, jako je právě rekuperace.

Větrání je velice důležité, protože eliminuje vlhkost a výskyt škodlivin ve vzduchu. Vlhkost pochází z vaření, praní, sprchování i dýchání. Při nadměrné vlhkosti pak dochází k rosení oken a stejně tak je vlhkost živnou půdou pro plísně, houby, roztoče a bakterie. Při větrání během zimních měsíců se však místnost rychle ochladí, což se projeví na zvýšené spotřebě energie za vytápění. Ideálním řešením proto je rekuperace vzduchu do bytu i domu.

Jaký je princip rekuperace?

V první řadě vám vysvětlíme princip rekuperace, abyste pochopili, proč má smysl do něčeho takového investovat. Systém využívá teplo z odcházejícího vydýchaného vzduchu k ohřevu čerstvého vzduchu. Klasická rekuperační jednotka disponuje dvěma ventilátory, přičemž jeden má za úkol odvádět vzduch z domácnosti a druhý zase přivádět čerstvý vzduch zvenčí.

Zřejmě vás příjemně překvapí, že rekuperace do domu dokáže zajistit neustále čerstvý vzduch v místnostech, aniž byste museli otevírat okna. Rekuperační jednotka má také filtry, které zabraňují pronikání pevných částic, jako jsou pyl a prach.

Kde koupit rekuperaci vzduchu?

Pokud vás zajímá rekuperace do bytu či domu, obraťte se na společnost REK SYSTEM s.r.o., která sice sídlí v Ostravě, nicméně své služby poskytuje po celé České republice. V Ostravě má i showroom, který můžete navštívit, abyste se o rekuperačních jednotkách dozvěděli více informací.

Zajistěte si tedy příjemné klima uvnitř vaší domácnosti. Rekuperace zajistí čerstvý vzduch a ideální teplotu v jakémkoliv ročním období.

Zdroj foto: Reksystem.cz

Související příspěvky