Mozaika pokaždé jinak

Díky rozmanitosti barev i materiálů je už od nepaměti mozaika velmi oblíbeným způsobem zdobení interiérů. Mozaiky už nejsou jen klasické kamenné či keramické segmenty, dnes jsou k dostání mozaiky skleněné, kovové, z přírodního kamene či betonu. Každá má své výhody a hodí se k jinému použití.

Do bazénu i wellness

Máte-li bazén, ten je zrovna krásným příkladem k využití mozaiky. Už za starověku byly mozaiky nejčastěji skládány na stěnách veřejných lázní, parních komor apod. Rozdíl je v tom, že dnes se už tolik nenosí figurální motivy, nejčastěji se mozaiky používají s abstraktními motivy. Díky tomu ale investoři nejsou omezeni výběrem barev ani materiálů mozaiky. Budeme-li se ještě chvíli držet bazénu a veřejného wellness, potom nejčastěji v těchto prostorách najdeme skleněné mozaiky s různými efekty a ve všelijakých barvách. Chcete-li něco skutečně extra, můžete mít skleněnou mozaiku malovanoužíhanoutřpytivou nebo třeba šrafovanou, která se postará o zcela unikátní efekt. Skleněné mozaiky jsou barevné, lesklé a hladké, jednoduše se udržují. Kromě bazénů se skvěle uplatní také v koupelnách, na toaletách, v soukromých i veřejných wellness zařízeních, kde může být použita samostatně, nebo i jako doplněk obkladů.

Obecně lze říci, že mozaika se hodí všude tam, kde je třeba obložit oblé tvary. Moderní mozaiky už nemusíte skládat po jednotlivých segmentech, jsou dodávány na praktické silikonové síťce, takže se vůbec nemusíte bát složité a zdlouhavé manipulace. Pokud se vám pouze skleněná mozaika zdá fádní, vyberte si kombinaci sklo-kámen, velmi populární jsou také mozaiky z betonu nebo kamenné tvořené z přírodních říčních valounů různé velikosti a zbarvení. Ty se hodí zejména do interiérů vyznavačů přírodního stylu. Možností je skutečně velmi mnoho, vybere si určitě každý. Nejste-li zastáncem malých čtverečků, vyberte si mozaiku složenou z obdélníčků, nebo kombinace různě velkých čtverců a obdélníků. Odvažte se i vy a vyberte si stylovou mozaiku, která vkusně oživí váš interiér.

Zdroj foto: RDkachle.cz

Související příspěvky