Praktické gastro vybavení, které se vám bude hodit do restaurace a do domácnosti

Příprava pokrmů a stolování jsou tím snazší, čím více máte k dispozici moderních přístrojů a pomůcek. Ve specializovaných obchodech se dnes dá narazit na velmi praktické produkty a zařízení, díky nimž si zajistíte maximální komfort nejen ve své restauraci, ale také klidně přímo doma, máte-li početnější rodinu, jíž pravidelně a často vaříte.

Chladící zařízení – na co si dát pozor při jeho výběru?

K základnímu gastro vybavení patří kromě kuchyňských sporáků samozřejmě také chladící zařízení. Konkrétně se jedná o chladničky a mrazáky. Při jejich výběru si všímejte nejen rozměrů, což by mělo být odvislé od velikosti restaurace, potažmo pak rodiny, která je bude využívat. Dalším, dnes velmi významným aspektem, je energetická náročnost. Každý prodejce má u jednotlivých produktů uvádět energetickou třídu, podle níž se můžete snadno zorientovat, jaká bude při užívání zařízení spotřeba elektrické energie.

Praktické gastro vybavení, které se vám bude hodit do restaurace a do domácnosti

Další prvky, jež najdou své místo nejen v restauracích

Do domácích podmínek se hodí i mnoho dalšího gastro vybavení, jež je jinak určené spíše pro profesionální restaurace a jídelny. Namátkou jde třeba o výkonné drtiče ledukrouhače zeleniny, případně výrobníky ledu. V neposlední řadě stojí za zmínku rovněž moderní výrobníky chlazených nápojů a ledové tříště, které oceníte hlavně v letních měsících, kdy panuje teplé počasí a je nutné se často a vydatně osvěžovat.

Praktické gastro vybavení, které se vám bude hodit do restaurace a do domácnosti

V restauračních provozovnách, kde musíte denně obsloužit velký počet zákazníků, rozhodně najdou uplatnění speciální servírovací vozíky. S jejich pomocí budou mít vaši zaměstnanci výrazně usnadněnou práci při přepravě pokrmů z kuchyně k hostům. Menší servírovací vozík možná uplatníte také v rodinném domě, pakliže jídelna přímo nenavazuje na prostor kuchyně a nechcete jídla přenášet na velkou vzdálenost v ruce, což je občas poměrně riskantní záležitostí.

Zdroj foto: Atfornax.cz, Pixabay.com

Související příspěvky