Nová termostatická baterie GROHTHERM 500 umožňuje všem dopřát si bezkonkurenční zážitek

  • Bezpečná: Nová termostatická baterie GROHE nabízí ničím nerušený požitek ze sprchování díky konstantní a snadno nastavitelné teplotě
  • Ekologická: Integrované funkce pro úsporu vody, jako je GROHE EcoButton, umožňují snížit spotřebu vody až o 50 %, aniž by to bylo na úkor komfortu
  • Cenově dostupná: Je to ideální vstupní produkt, který přináší základní výhody termostatu, aniž byste museli platit více než za pákovou baterii

Termostat je nezbytnou součástíkaždé moderní koupelny, protože eliminuje to, co 37 % respondentů v průzkumu sprchování označilo za obzvláště nepříjemný faktor při sprchování: kolísání teploty. S novou baterií GROHTHERM 500, která je inteligentním srdcem sprchy, budou podobné stížnosti patřit minulosti: Nejnovější produktové řešení společnosti GROHE zaujme schopností udržet stálou, komfortní teplotu, osobním nastavením a optimálním komfortem – za dostupnou cenu. Carsten Geers, Brand Manager GROHTHERM & Rapido, LIXIL EMENA, je odborníkem na inteligentní sprchové technologie. Vysvětluje, co mohou zákazníci od termostatů GROHE očekávat a pro koho se termostat hodí:

Proč potřebuji termostatickou baterii?

Každý tu situaci dobře zná: Sprchujete se, když v tom se teplota vody náhle změní na horkou nebo ledovou. Často je to klíčový okamžik, který rozhoduje o tom, zda váš den začne dobře, nebo špatně. A zde přichází na řadu termostatická baterie. Na rozdíl od běžné pákové baterie vyrovnává výkyvy teploty a udržuje stálou, komfortní teplotu. Termostat vám umožňuje mít kontrolu nad teplotou i při provozu více zdrojů současně, protože vyrovnává teplotní špičky a zabraňuje překvapení v podobě nečekaně studené nebo horké vody během sprchování. Nezáleží na tom, jestli je vaše sprchování rychlé, dlouhé, relaxační nebo zahrnuje několik přestávek – teplota zůstane vždy stejná. Další výhodou je omezovač teploty, který nazýváme tlačítko SafeStop 38°C: Zabraňuje dětem nebo osobám se zrakovým postižením nechtěně zvýšit teplotu a opařit se. Chcete-li zvýšit teplotu nad 38°C, musíte ručně stisknout tlačítko.

Teplota během sprchování zůstává konstantní – jak to funguje?

Srdcem našich termostatů je inteligentní kartuše, která pracuje s voskovým prvkem. Směšuje horkou a studenou vodu, dokud není dosaženo zvolené teploty, a okamžitě reaguje na jakoukoli změnu tlaku nebo teploty úpravou směsi horké a studené vody. Pokud dojde k poruše na přívodu studené vody, termostatický ventil se automaticky uzavře a sníží průtok vody na minimum. Páková baterie tyto výhody nenabízí. Proto je termostatická technologie pro spotřebitele skutečnou výhrou.

Jak může termostat pomoci s udržitelným životním stylem?

Lidé, kteří se rozhodli pro sprchu vybavenou termostatem, šetří vodu několika způsoby. Například tlačítko GROHE EcoButton snižuje průtok, což vede k úspoře až 50 % vody, aniž by to bylo na úkor kvality sprchování. Jednoduchým stisknutím tlačítka můžete v případě potřeby objem vody zvýšit. Tímto dalším krokem se snažíme uživatele upozornit na jejich jednání a přimět je k udržitelnější spotřebě vody.

Náš průzkum sprchovacích návyků ukázal, že téměř 52 % spotřebitelů vypíná při sprchování vodu, například aby si umyli vlasy nebo vyčistili zuby. Termostatická technologie GROHE umožňuje uživatelům pokračovat ve sprchování při požadované teplotě i při vypínání a zapínání vody. Díky tomu je GROHTHERM 500 opravdu převratným pomocníkem, pokud jde o úsporu vody a energie v každodenním životě.

Jaká termostatická baterie je pro mě vhodná?

Naše produktové portfolio musí být stejně rozmanité, jako jsou naši zákazníci. Co se týče funkcí, ale také cen. Vezměte si například baterii GROHTHERM 500 – je to optimální základní produkt, který nahradí pákovou baterii a umožní vám využívat výhod termostatu, aniž byste museli utrácet další peníze.

Pro zákazníky, kteří chtějí ve sprše větší pohodlí, jsme nedávno představili termostatickou sprchovou baterii GROHTHERM 800 Cosmopolitan s kovovými madly. K dispozici je také GROHTHERM 1000 Performance, která nabízí dodatečnou bezpečnost díky funkci 100% CoolTouch. Ta zaručuje, že teplota těla termostatické baterie nikdy nepřekročí teplotu vody ve sprše.“

1explorare & GROHE, sprchová studie, červen 2020: Německo, Velká Británie, Francie, Nizozemsko, Dánsko, Rusko a Egypt, celkem 3500 respondentů. 37 % respondentů uvedlo, že dávají přednost termostatu, který zabraňuje nežádoucím výkyvům teploty.

2 explorare & GROHE, sprchová studie, červen 2020: 52 % respondentů uvedlo, že při sprchování vypíná vodu.

Doporučené MOC ceny GROHTHERM 500:

www.grohe.cz/cs_cz/termostatick-sprchov-baterie-dn-15-34793000.html – cena 5 508 Kč

www.grohe.cz/cs_cz/termostatick-sprchov-baterie-dn-15-se-sprchovou-soupravou-34796000.html – cena 6 760 Kč

www.grohe.cz/cs_cz/termostatick-sprchov-baterie-dn-15-se-sprchovou-soupravou-34797000.html – cena 6 939 Kč

Související příspěvky