Fotografování přírody s fotoaparátem smartphonu

Fotoaparát pro smartphony se s každým novým vydáním telefonu a jeho přidanými funkcemi a vyšším počtem megapixelů zlepšuje a zlepšuje. Pokud chcete být lepším fotografem, vyberte si zajímavější věci. Příroda je plná zajímavých věcí a díky smartphonu se fotografie neustále zlepšovala.

Většina snímků pořízených pomocí fotoaparátu Dslr má výhodu skutečných výměnných objektivů, ovládání hloubky ostrosti a ultra dlouhé doby expozice. Chytrý telefon žádnou z těchto možností nemá. Fotograf smartphonu však každý den vytváří úžasné snímky přírodního světa. Jak to dělají ?

Zde je 10 snadno sledovatelných tipů, které vám pomohou lépe fotografovat a používat techniky přírody, když se vydáte objevovat přírodní svět:

1. Vyberte si správnou denní dobu – osvětlení je rozhodující ve fotografii, ale ještě více ve fotografii v přírodě. Nakonec žádné množství úprav a triků s aplikacemi nedokáže opravit špatné osvětlení. Abychom věděli, kdy je nejvhodnější čas na fotografování – odborníci na fotografování přírody říkají, že nejlepší osvětlení se obvykle odehrává velmi brzy ráno nebo pozdě odpoledne, když je slunce na obloze relativně nízko. Některé kompozice proto mohou fotografovat lépe za jasného slunečního světla nebo v noci, takže se přísně neomezujte na žádný konkrétní den.

2. Čistí objektiv – Běžnou chybou je, že fotografování nevyčistí správně objektiv a obrazovku. Objektiv byste měli udržovat čistý. K čištění můžete použít měkký hadřík z mikrovlákna nebo jakýkoli jiný měkký hadřík. Prach v čočce může ovlivnit kvalitu obrazu.

3. Ne pro přiblížení a blesk – Možnosti přiblížení a blesku jsou užitečné při konkrétní příležitosti, ale nedoporučuje se používat je ve většině scénářů. Zvětšení ovlivňuje pixely jeho rozptýlením, což snižuje kvalitu obrazu. Zvětšení pomocí výchozího objektivu je jen dalším způsobem oříznutí obrazu. Totéž můžete udělat při následném zpracování. Blesk za špatných světelných podmínek vytváří v obrazu šum. Nepříznivě ovlivňuje kvalitu obrazu.

4. Vyberte vysoký dynamický rozsah (HDR) – Fotografování přírody je samo o sobě výzvou, takže se může stát ještě obtížnějším úkolem, když musíte pomocí chytrého telefonu zachytit složité expoziční tóny, odstíny a kontrasty. na jiné cestovní fotografie může být obtížné, protože přirozené světlo může ovlivnit způsob, jakým váš obrázek nakonec vypadá, můžete vidět nevyvážené zvýraznění a stíny, které vedou k celkově ohromujícímu snímku. V takových situacích byste měli změnit nastavení fotoaparátu smartphonu na vysoký dynamický rozsah nebo HDR. V tomto nastavení získáte fotografii s vyváženými světlými a tmavými funkcemi, u nichž je menší pravděpodobnost, že se navzájem přemohou.

5. Ruční ovládání smartphonu – Je autentické, že pořizujete fotografie z cestování a přírody v manuálním režimu, protože fotoaparát smartphonu je obvykle kalibrován tak, aby byl v automatickém režimu, který je navržen tak, aby automaticky zesvětlil tmavé prvky a dokonce i tmavé a světlé aspekty. Hledáte rovnováhu mezi světly a tmy, čehož lze dosáhnout, pokud fotografujete v manuálním režimu. To je také výhodné pro pořizování snímků na slabě osvětlených místech, kde potřebujete optimální zaostření a minimální osvětlení. I když nemůžete kalibrovat nastavení rychlosti závěrky a ISO jako Dslr, můžete ve svém smartphonu stále používat nastavení, která mohou nastavit rychlost závěrky, vyvážení bílé a další aspekty podle toho, zda je v blízké nebo denní době.

6. Ovládací prvky Perspektivy – Perspektivy jsou zábavný a jednoduchý způsob kreativity při fotografování. Neomezujte se pouze na standardní selfie nebo střední snímek pomocí světla a smartphonu, můžete zachytit přírodu nebo krajinu ze všech úhlů. Skloňte se k nízkoúhlému záběru, aby scenérie vypadala větší než život. Pokuste se upravit hory nebo oblast Hillside z malého úhlu na vysoký, aby vypadal dominantně a mocně.

7. Fotografování z pohledu – Chytré telefony nejsou těžší, jako je DSLR a její vybavení. Je to tedy nošení a umístění kamkoli chcete. Když stojíte v široce otevřeném prostoru a pořizujete fotografii přírody, vždy dávejte pozor na silný prvek. Prvek může být jakákoli příroda a krajina, jako jsou skalnaté oblasti, obloha, kopce, pole, silnice atd. Po výběru předmětu najděte nejlepší způsob, jak ho zachytit změnou svých perspektiv. Zkuste fotografovat z horního úhlu nebo úrovně očí, nebo nízkoúrovňová poloha závisí na objektu a pozadí. Získejte to nejlepší hledisko, které pomocí smartphonu ukradne každý kousek ohromující elegance přírody, a vyplňte přírodu ve svém rámečku.

8. Pravidlo třetin – Pravidlo třetiny je jednou z nejlepších skladatelských technik. Jde o umisťování prvků na scénu. Celý snímek byl rozdělen do 9 stejných obdélníkových polí pomocí dvou vodorovných a dvou svislých protínajících se čar ve stejné vzdálenosti. Průsečík čar dává čtyři protínající se body. Základní myšlenkou je umístit prvky na pozice mimo střed, protože naše oči se přirozeně soustředí na druhou část než na střed rámečku. Chcete-li použít toto pravidlo, můžete použít možnost mřížky v aplikaci fotoaparátu ve smartphonu. Umístěním objektu do protínajících se čar nebo bodů získáte vyváženější obraz. Umístěním objektu do protínajících se čar nebo bodů získáte vyváženější obraz.

9. Rámování a osvětlení – Rámování je docela těžký úkol

Zdroj foto: Dreamstime.com, Pixabay.com

Související příspěvky