Ušetřete za vytápění s moderními tepelnými čerpadly

Pokud hledáte moderní způsob vytápění rodinného domu i průmyslového objektu, zvolte rozhodně tepelná čerpadla. Nabídnou totiž výbornou účinnost a zároveň představují způsob, jak za energie utratíte minimální částky. V článku se dozvíte více informací o jednotlivých druzích tepelných čerpadel i o tom, jak se hodí do rodinného domu i do průmyslových objektů.

https://homemagazine.cz/index.php/2021/06/12/usetrete-za-vytapeni-s-modernimi-tepelnymi-cerpadly/

Výrazně nižší účty za energie

Když vsadíte na tepelná čerpadla pro rodinné domy, začnete pociťovat příjemné snížení plateb za energie pro vytápění a zajištění celkového teplotního komfortu. Díky výrazně vyšší účinnosti v porovnání s jinými způsoby vytápění jde navíc o způsob šetrný k životnímu prostředí.

https://homemagazine.cz/index.php/2021/06/12/usetrete-za-vytapeni-s-modernimi-tepelnymi-cerpadly/

Efektivita a účinnost vhodná i do průmyslových objektů

Kvalitní tepelná čerpadla pro průmysl od značky MasterTherm se perfektně přizpůsobí konkrétnímu místu pro použití. Mohou tak zajišťovat tepelný komfort v kancelářích, provozních halách, skladech a dalších prostorech. Vždy s moderním vzhledem, poměrně tichým chodem a nízkými provozními náklady.

https://homemagazine.cz/index.php/2021/06/12/usetrete-za-vytapeni-s-modernimi-tepelnymi-cerpadly/

Rozdíly mezi jednotlivými druhy tepelných čerpadel

V případě tepelných čerpadel navíc existují hned tři různé druhy. Liší se způsobem využívání energie, takže každá z variant má své přednosti i mírné nedostatky. Například tepelné čerpadlo voda – voda představuje cenově dostupnou variantu s vysokým topným faktorem. Problém však je z pohledu chemického složení vody, takže tento model nemusí být vhodný do všech lokalit. Druhou možností tak je tepelné čerpadlo země – voda, která nabídne velmi nízké provozní náklady a dlouhou životnost s tichým chodem. Nevýhodou však jsou vyšší investiční náklady spojené především s náročnější instalací. Třetí možností tak je tepelné čerpadlo vzduch – voda, které je univerzálně použitelné a s jednoduchou instalací. Nemusí však být dostatečně výkonné v případě silnějších mrazů.

Související příspěvky