Rohová kuchyňská linka vyřeší problémy s prostorem

Většina lidí si myslí, že je rohová kuchyň vhodná výhradně do velkých prostorů. To však není pravda. Perfektně se v ní orientujete i v menších bytech, kde máte všechno po ruce. Podívejme se na další výhody podrobněji.

Zvolit ideální tvar kuchyňské linky může být pro mnohé oříšek, všichni nemají vyvinuto prostorové vidění. Přitom velikost a tvar je v tomto ohledu klíčový, protože nabízený prostor v domě rozhoduje. Ať už se vám líbí kuchyňská linka v provedení U, G anebo rovná linie, jednotlivé výhody a nevýhody si promyslete.

Rohová kuchyňská linka vyřeší problémy s prostorem

Využijte každičký centimetr

Do velmi malých panelákových bytů se rohová kuchyňská linka rozhodně nehodí. Sedne středním a větším kuchyním, protože má hospodyňka v blízkosti veškeré nádobí, suroviny i pracovní plochu. Ano, rohová linka nabízí dostatečný úložný prostor a vejdou se do ní i vestavěné spotřebiče. Může mít tvar písmene L a U. Na jedné straně probíhá například krájení a příprava masa, na druhé zase pečení.

Rohová kuchyňská linka vyřeší problémy s prostorem

Kuchyň spojená s jídelnou

Rohová linka padne jako ulitá domácnostem, kde je spojena kuchyně s obývacím pokojem. Na druhou stranu si však dejte pozor na otevřený prostor, do něhož jde vidět. V kuchyni byste měli mít stále uklizeno! Ani roh linky nezůstane nevyužitý. Lze do něj umístit závěsný a vyklápěcí program a na viditelnou plochu dát například dekorace, dózy, chlebník, mikrovlnku.

Rohová kuchyňská linka vyřeší problémy s prostorem

Nevíte si rady? Oslovte firmu Gabon!

Povedený návrh kuchyně je stěžejním předpokladem spokojenosti. Bez rozmyslu nemá cenu kuchyňskou linku pořizovat. Vše se musí poměřit a myslet na elektroinstalaci. Člověk by měl vědět, že je nutné zachovat posloupnost pracovních úkonů při vaření. Pokud si nevíte s dispozičním řešením a dalšími operacemi rady, oslovte odborníky společnosti Gabon. Česká firma s dlouholetou tradicí vám vyrobí kuchyň na míru a poradí nejen s optickým řešením pro menší a střední prostory.

Zdroj foto: Gabon.cz

Související příspěvky