Proč si zvolit řízené větrání s rekuperací tepla?

Chystáte se rekonstruovat nebo stavět dům? Jednou z věcí, které jistě řešíte, je volba odvětrávacího systému. Do svých úvah byste měli zahrnout i větrací systém s rekuperační jednotkou. Pomůže vám ke kvalitnímu klimatu uvnitř interiérů i ke snížení nákladů na vytápění.

Vzhledem ke zpřísňování stavebních předpisů pro novostavby se zesiluje izolace vnějších stěn a okna i dveře jsou stále vzduchotěsnější. To sice pomáhá při úsporách tepla, ale zároveň to vytváří potřebu systému řízeného větrání, které zajistí pravidelnou výměnu vzduchu s minimální ztrátou energie. Systém řízeného větrání s rekuperací tepla tak představuje zdravou, komfortní a energeticky úspornou alternativu k větrání okny. Úspora může být až 50 % nákladů na vytápění.

Kromě toho poskytuje majitelům domů tyto výhody:

  • Zajišťuje čerstvý a čistý vzduch v interiéru.
  • Zamezuje vzniku nadměrné vlhkosti a plísní, odvádí pachy a CO?.
  • Chrání před venkovním prachem, pylem a hlukem.

Komfortní větrání firmy Zehnder

Skvělé systémy pro větrání s rekuperací tepla vyrábí švýcarský koncern Zehnder. Evropský leader a největší výrobce větracích jednotek s rekuperací tepla působí na trhu již od roku 1968.

Díky rozsáhlému portfoliu produktů nabízí řešení pro všechny druhy objektů, novostavby, rodinné domy po rekonstrukci, jednopokojové byty i bytové komplexy. Inovativní větrací jednotky, systémy rozvodu vzduchu s perfektně sladěnými komponenty, volitelné příslušenství pro individuální požadavky – to vše přináší maximální komfort bydlení.

Větrací jednotky nové generace Zehnder ComfoAir Q pro rodinné domy

Pro rodinné domy Zehnder připravil výkonný systém složený z větrací jednotky Zehnder ComfoAir. Vybírat můžete podle velikosti prostoru jednotku se vzduchovým výkonem 350, 450 a 600 m?/h1. Tyto jednotky vám díky inovativní technologii zajistí nejvyšší energetickou účinnost a zároveň nejnižší spotřebu energie ve své třídě.

Dále jednotka nabízí inteligentní technologii řízení teplot pro příjemné vnitřní klima. Firma Zehnder vytvořila nejtišší zařízení na trhu, neruší tedy obyvatele domu. Obyvatelé jistě ocení i velmi jednoduchý a bezstarostný provoz. Je potřeba pouze vyměňovat filtry, na jejichž výměnu vás upozorní indikátor. Jistě potěší i nízké provozní náklady ve výši ca 2 000 Kč/ročně. 

Unikátní výměník tepla

Zehnder vytvořil unikátní entalpický výměník tepla ve tvaru diamantu, který poskytuje mimořádně velkou předávací plochu. Díky tomu je dosaženo vyšší účinnosti rekuperace tepla (až 95 %) a delší životnosti výměníku. Nižší spotřebu energie je zajištěna díky variabilním výškám kanálků, které zajišťují rovnoměrné proudění a nižší tlakové ztráty. 

Inteligentní ovládání

Samozřejmostí je jednoduché ovládání, které zahrnuje přepínač, on-line aplikaci i integraci do systému řízení budovy. To vám umožní snadné monitorování a údržbu instalovaných zařízení díky vzdálené správě.

Volitelné příslušenství

Celý systém můžete doplnit o volitelné příslušenství pro ochlazování / předehřev přiváděného venkovního vzduchu. Zařízení využívá obnovitelnou energii ze země (zemní výměník tepla Zehnder ComfoFond-L Q), a tím optimálně temperuje venkovní vzduch. Příjemné vnitřní klima i během horkých letních dnů si zajistíte s chladicí jednotkou Zehnder ComfoCool Q, která ochlazuje a odvlhčuje venkovní vzduch.

Související příspěvky