Krycí plachty na míru? Víme, kde vám je vyrobí!

Zimní měsíce kladou vysoké nároky nejenom na člověka, ale i na automobily, pískoviště a veškeré outdoorové vybavení, které, není-li pod střechou, tak strádá. A střechu naštěstí nahradí kvalitní krycí plachta.

Zdůrazňujeme pojem kvalitní, protože jedině krycí plachta z odolného materiálu splní svoji funkci. Dřevo, stroje, zahradní technika, stavební materiál, bazén i váš automobil pod ní zkrátka bude v maximálním bezpečí.

Zaměřeno na materiál

Při výběru zakrývací plachty se zaměřte především na materiál, z něhož je vyrobena. Plachty z levných materiálů se nejenom lehce protrhnou, ale také jim nesvědčí velké výkyvy teplot. Jsou náchylné na mechanické poškození i silnější vítr. Mnohem lépe na tom jsou pevně tkané plachty z kašírovaného polyetylenu, které najdete například v portfoliu společnosti Plachty Štěpáník.

Opravdu odolné plachty

Ty odolají jak vysokým, tak i nízkým teplotám. Stejně jako vodě a UV záření. Vyznačují se dokonce tepelnou stálostí od -40 °C do 60 °C, což znamená, že odolají extrémně silnému mrazu i žáru. Díky kovovým okům umístěným po každém půl metru plachty, ji navíc snadno upevníte, popřípadě jí provlečete provaz či stahovací gumu.

Lehké, nepromokavé a s dlouhou životností

Polyetylenová krycí plachta je navíc lehká, nepromokavá, v oblasti okolo kovových ok zdvojená a dobře skladovatelná. Ve složeném stavu zabírá jen minimum místa. A díky své odolnosti vám i dlouho vydrží.

Jaký rozměr?

V nabídce najdete plachty různých barev (modré, zelené, bílé a průhledné), tvarů (obdélníkový, kruhový a čtvercový) a rozměrů. V nabídce jsou malé plachty 1,2 × 1,8 m, 2 × 3 m, 1,7 × 2 m až po ty velké s rozměrem 15 × 20 m. Taková plachta vám dočasně nahradí i střechu, například v době její rekonstrukce. Možná však je i výroba plachty na míru, tedy rozměru, který bude vyhovovat vašim požadavkům.

Zdroj foto: Peplachty.cz

Související příspěvky