Tipy na podzimní dekorace, které si můžete vyrobit z látek a v pohodlí domova

Podzim je už oficiálně tu, a to si žádá jediné – vyzdobit svůj domov v podzimních tónech. Patříte k lidem, kteří se rádi věnují kreativním činnostem? Tak to jste tu potom správně. Přinášíme vám totiž několik tipů na to, jak si můžete svůj byt zkrášlit s pomocí látek a také se s vámi podělíme o doporučení, které barvy jsou k podzimním dekoracím nejvhodnější a kde se můžete inspirovat.

Tipy na podzimní dekorace, které si můžete vyrobit z látek a v pohodlí domova

Ubrusy, závěsy i povlaky na polštáře

Látky mají při dekorování domácnosti ohromné využití. Můžete z nich totiž vyrobit dekorační ubrusy, použít je k výrobě závěsů, ale také si z nich vyrobit povlečení a povlaky na polštáře na gauči. Zkrátka a dobře, stačí si zvolit vhodnou látku, ideálně takovou, která má vysoký obsah bavlny, a vrhnout se do šití.

Nezapomínejte na své pohodlí

Jakmile svou domácnost oblečete do nového stylu, nezapomeňte ani na sebe. Praktický, jemný a příjemný úplet je totiž ideální látkou k výrobě oblečení. Ušijte si něco pohodlného na doma. Ať už se bude jednat o tričko, tepláky nebo například pončo. Kontakt úpletu s pokožkou si nebudete moci vynachválit a budete se cítit příjemně při každém jeho nošení.

Tipy na podzimní dekorace, které si můžete vyrobit z látek a v pohodlí domova

Jakou barevnou paletu zvolit? Inspirujte se v přírodě

Protože podzim je typický tím, že se listy stromů začínají zbarvovat do pestrých a veselých barev, inspirujte se při volbě barevné palety právě v přírodě. Běžte se pro inspiraci projít spadaným listím a při výběru látek sáhněte po:

  • žluté,
  • oranžové,
  • červené,
  • hnědé.

Nebojíte-li se vzorů, můžete využít i látky s podzimními motivy.

Oblečte svou domácnost do podzimního kabátku. Ušijte si dekorační ubrusy, teplé závěsy, povlečení i domácí oděvy, a to vše v pestrých podzimních barvách. S pomocí veselých barev, které jsou typické pro spadané listí, si vytvoříte doma tu správnou podzimní pohodu.

Zdroj obrázků: Caterina Trimarchi / Shutterstock.com, Pixabay.com

Související příspěvky