Plot patří kolem domu

Nejvýraznějším prvkem exteriéru každého domu je plot. Pokud máte váš dům již hotový, nastal čas soustředit se na zvelebení okolí domu a tedy i na instalaci plotu. Je důležité dobře si vybrat, ale podle čeho? Každý má na plot své vlastní požadavky, proto byste se měli v první řadě zamyslet nad tím, co od plotu očekáváte, jaké na něj kladete nároky. Podle toho se potom rozhodnete.

Plot patří kolem domu

Jaký bude ten váš?

Ploty většina lidí rozděluje na estetické a praktické. Je-li pro vás důležitý design oplocení, asi si nevyberete obyčejné pletivo, na druhou stranu pro plot, který vám zajistí soukromí a bezpečí, asi pletivo také nezvolíte. Co když je ale pro vás podstatné soukromí a zároveň chcete plot estetický, který se bude hodit k vašemu domu? Potom vsaďte určitě na betonový plot.

Proč právě betonový?

Je to jednoduché, díky kvalitnímu betonu získáte stabilní a odolný plot, který zvládá bez potíží působení povětrnostních i mechanických vlivů. Tvoří ho kvalitní beton stálého složení, který je vyztužen navíc ocelovými armaturami. Díky tomu se betonový plot pochlubí dlouhou životností a velkou výhodou je také bezúdržbovost.

Co se týká vzhledu, ten je u betonových plotů velmi variabilní. Vybírat můžete z několika dostupných dekorů, barev a rovněž je na vás také volba výšky a tvaru zakončení oplocení. Nejčastěji vybíraným dekorem je štípaný kámen, populární jsou také cihličky. Novinkou je lamelový plot, který je tvořen betonovými lamelami s menšími mezerami. Ty plotu prospěly, lamelový betonový plot je mnohem vzdušnější a nevypadá tak mohutně. Vyberte si betonový plot s montáží, o kterou se postará zkušená firma Kulkabex, s.r.o. Abyste si oplocení prohlédli předem, můžete navštívit vzorkovou prodejnu, nebo si vyzkoušet on-line vizualizaci, která vám vzhled plotu nasimuluje podle zadaných parametrů. Můžete tak střídat různé varianty vzhledu oplocení a vybrat si ten, který vás nejvíce osloví.

Zdroj foto: Betonoveploty.net

Související příspěvky