Elektroinstalace je důležitá u novostavby i staršího rodinného domu

Ve své podstatě je elektroinstalace nedílnou součástí jakéhokoliv stavení, ať už se jedná o byt, rodinný dům, komerční budovu či rekreační objekt. Elektrickou energii potřebujete v kuchyni, ale i v obývacím pokoji či koupelně, a to pro funkčnost spotřebičů, osvětlení, ale i dalších prvků. V následujících řádcích vám prozradíme, na co nezapomenout a kde potřeby pro elektroinstalaci zakoupit.

V první řadě je nezbytné podotknout, že elektroinstalace je mnohem více než jen zásuvky a vypínače na osvětlení.

Elektroinstalace je důležitá u novostavby i staršího rodinného domu

Elektroinstalace ve staré nemovitosti

V novostavbě je navrhování elektroinstalace jednoduché, protože je součástí projektu. Pokud však plánujete rekonstrukci včetně elektrických rozvodů, musíte počítat s větším množstvím práce. Prvně je nezbytná výměna starého rozvaděče a také nevyhovujícího jističe. Podle správného schématu by měl rozvaděč zahrnovat hlavní vypínač, kterým bývá buď jistič, nebo proudový chránič.

Elektroinstalace je důležitá u novostavby i staršího rodinného domu

Dalším krokem je natažení rozvodů v mědi, přičemž zásuvky potřebují kabel CYKY 3´2,5 a vypínače zase 3´1,5. V kuchyni myslete na to, že elektrická trouba a varná deska potřebuje kabely a vodiče CYKY 5´2,5.

Po natažení rozvodů vás čeká výměna původních krabiček, a pak nakonec ještě instalace vypínačů a zásuvek, jichž existuje také nespočetné množství.

Elektroinstalace je důležitá u novostavby i staršího rodinného domu

Kde koupit potřeby pro elektroinstalaci?

Pokud hledáte dodavatele elektrotechnického materiálu, obraťte se na společnost Elfetex, která poskytuje služby konečným zákazníkům i mnohým firmám. V produktovém portfoliu má kabely a vodiče, úložné materiály, průmyslové vypínače i zásuvky, rozvaděče, hromosvody, svodiče, svítidla, světlené zdroje, domovní vypínače a zásuvky, baterie, ventilátory a spoustu dalších prvků.

Budete nadmíru spokojení s cenovou politikou i kvalitou.

Zdroj foto: Elfetex.cz, Pixabay.com

Související příspěvky