Vezměte chlazení ve vašem domě hezky od podlahy!

V dnešní době se regulace teploty v domácnosti pomocí podlahového chlazení stává čím dál větším trendem. V místnosti, kde se chladí skrze podlahu dochází k rovnoměrnému chlazení prostoru. Eliminujete tak nerovnoměrnost tepelných zón a jakémukoliv šíření prachu. A jaké jsou jeho další výhody a předpoklady pro jeho instalaci?

Výhody podlahového chlazení

Podlahové chlazení přináší samé plusy z technického i estetického hlediska. Energeticky úsporné řešení Vám zajistí minimální náklady na údržbu, což značně ulehčí Vaše výdaje za měsíční složenky. Efektivita podlahového chlazení přichází s rovnoměrným rozložením teploty do prostoru. V menších prostorech oceníte nenápadnost podlahového chlazení a úsporu místa v interiéru díky zabudování systému pod podlahou. Díky tichému provozu nebudete mít o existenci topení ani ponětí, což vede k zaslouženému komfortu při bydlení. Podlahové chlazení může být umístěno téměř pod každou podlahovou krytinu a je tak vhodné do většiny domácností.

Předpoklady pro instalaci podlahového chlazení

Instalace podlahového chlazení musí následovat po kompletním umístění sanitárního, elektrického či potrubního vedení. Podmínkou pro instalaci podlahového chlazení je nutnost přítomnosti rozdělovače napětí 230 V, který bude najednou řídit celou místnost. Rovněž se tento topný systém doporučuje instalovat v interiérech s vlhkostí vzduchu pouze do 60%. Teploty vody vstupující do konstrukce udržujte minimálně na 16 °C. Předejdete tak jakémukoliv poškození podlahových krytin. 

Podlahové chlazení do stropu nebo do stěny?

Rovnoměrného prohřívání prostoru docílíte nejlépe kombinací podlahového chlazení spolu s se stěnovým či stropním chlazením. Tato kombinace Vám poskytne využití stejného rozdělovače pro celý topný systém a docílení toho nejefektivnějšího výsledku chlazení místností!

Zdroj foto: Aeroflex.cz, Pixabay.com

Související příspěvky