Vyplatí se přečalounit sedačku? Závisí to na více faktorech

Máte doma sedačku, která už má to nejlepší za sebou? Existují dvě možnosti, jak se situací naložit. Samozřejmě je možné dát té staré sbohem, ale také jí dát druhý život díky přečalounění. Co je lepší a kdy se vyplatí být trochu více eko a využít znovu starší sedačku?

Potah je obvykle to první, co dostává na sedačce zabrat – skvrny, chlupy od mazlíčků, vybledlá barva od sluníčka. To vše způsobuje, že už nám po pár letech připadá sedačka omšelá, nehezká a nereprezentativní. Volba je samozřejmě na každém z nás. Pokud ale máte k sedačce přeci jen nějaký citový vztah, či jste člověk, který rád recykluje a dává věcem nový život, není třeba se se sedačkou loučit.

Informujte se o ceně

Stačí oslovit firmu, která se věnuje přečalounění a nechat si od ní zpracovat cenovou nabídku. Nabízí kvalitní látky na čalounění, které vám mohou pomoci kompletně proměnit vzhled vaší staré sedací soupravy. Podle vaší volby se také určí celková cena. Mezi jednotlivými materiály může být velký cenový rozdíl s ohledem na odolnost, barevnou stálost a jednoduchost údržby.

Nejen sedačka

Přečalouněním lze ale vylepšit prakticky cokoliv – není třeba se omezovat jen na sedací soupravu. Můžete si nechat renovovat také rohovou lavici, autosedačku, zahradní nábytek nebo starožitný nábytek. Právě u něj může mít vhodné přečalounění zásadní význam pro zachování hodnoty nábytku. Nezbytnou součástí přečalounění je také vyměnit molitany na čalounění. Ty zlepší komfort sezení a často pomohou také vylepšit tvar nábytku.

Vyplatí se to?

To je velmi individuální. Vždy záleží, v jakých cenových relacích se pohybujete. Obvykle je ale lepší vsadit na přečalounění, pokud je sedačka konstrukčně stále v dobrém stavu a jediný problém tvoří nevzhledný potah. Pak vám jeho výměna zajistí prakticky novou sedačku, která vás vyjde ale výrazně levněji než nový kus.

Zdroj obrázků: Tatyana Radevich / Shutterstock.com, Pixabay.com

Související příspěvky