Nové okno potřebuje kvalitní ochranu proti hmyzu i nové parapety nebo stínění

Také rádi často větráte? Je to samozřejmě dobrá prevence, a to jak pro naše zdraví, tak samozřejmě proti vzniku nejrůznějších plísní v domácnostech. Časté větrání, zejména pak od jara do podzimu, je určitě dobré pro celkové klima v interiéru. V tomto období je však potřeba počítat také s tím, že se nám může s čerstvým vzduchem dostat dovnitř také hmyz. To je samozřejmě obtěžující, ale v dnešní době to lze vcelku efektivně řešit. Pokud máte nová okna, myslete také na to, že budete potřebovat i další prvky, nejen ochranu proti hmyzu, ale také stínící systémy nebo parapety.

Hmyz přestane být problémem

Nikdo pochopitelně nechce, aby se mu při větrání dostal do interiéru obtížný hmyz. Je to často problém zejména při větrání v noci, kdy chceme mít otevřené okno, aby se nám do interiéru dostal chladný vzduch, ale zároveň nechceme, aby nám světlo přilákalo nejrůznější hmyzí návštěvníky. Problém je to ale pochopitelně i ve dne. Proto existují do nových oken sítě proti hmyzu, které vás zbaví tohoto problému. Takové sítě lze pořídit pro různá okna, která jsou dnes typicky:

  • Plastová
  • Dřevěná
  • Hliníková

Většina lidí má dnes okna plastová, ale výjimkou nejsou ani jiné typy. Každopádně je jasné, že pro každé moderní okna můžete pořídit síta v rámech, která si můžete nechat vyrobit na míru přesně podle vašeho okna. Často se taková výroba zadává už s oknem samotným.

Pokud však máte starší okna, například pokud jste okna ještě neměnili v důsledku rekonstrukce, tak rovněž můžete do svých oken umístit síta. V tomto případě je vhodné koupit síta na metry, kdy si zhotovíte zábranu proti hmyzu podle svých potřeb.

K moderním oknům patří také nové parapety a stínění

Jestliže však vaše bydlení prošlo rekonstrukcí, případně máte novostavbu, je potřeba vyměnit také parapety. Jestliže chcete něco kvalitního, kupte parapety hliníkové, které vám nezreziví. Z hlediska stínění jsou potom trendem venkovní žaluzie.

Zdroj obrázků: Yevhen Prozhyrko / Shutterstock.com, Rolety-site.cz

Související příspěvky