MORA Moravě!

MORA pomáhá jedné z nejhůře zasažených jihomoravských obcí. Postiženým rodinám daruje ve spolupráci s místním zastupitelstvem obce Hruška více než 150 velkých kuchyňských spotřebičů. Už v pondělí 28. 6. 2021 předali zástupci společnosti přímo v místě katastrofy první darované spotřebiče – varné desky, trouby a odsavače.

Hluboce soucítíme s postiženými rodinami, které během chvíle přišly kvůli ničivé bouřce a tornádům o své domovy a bohužel v několika případech i o své nejbližší. Neváhali jsme ani chvíli a už v noci po katastrofě jsme přemýšleli, jak pomoci. Tím spíš, že značka MORA má nedaleko, v Hlubočkách u Olomouce, už téměř dvě století své kořeny. Rozhodli jsme se podat pomocnou ruku přímo postiženým rodinám,“ říká Gregor Gržina, generální ředitel a jednatel společnosti.

 „V průběhu pátku po ničivém tornádu se nám podařilo spojit se s paní starostkou obce Hruška, které patří k nejhůře zpustošeným místům a nabídli jsme pomoc. V pondělí jsme jeli na místo, abychom osobně předali první spotřebiče a domluvili se s paní starostkou Filipovičovou na organizaci pomoci. Musím říci, že mne hluboce zasáhl naprosto nevídaný rozsah škod i příběhy lidí, které se mnou sdíleli. Ale také  jsem dojatá vůlí místních lidí překonat tuto nelítostnou ránu osudu i vděčností za poskytnutou pomoc. Postupně, jak to situace dovolí, darujeme na 150 velkých kuchyňských spotřebičů MORA, abychom pomohli rodinám k návratu do normálního života. Ty první jsou už jsou uložené v místní hasičské stanici, která je jako jedna z mála budov funkční,“ doplňuje Regina Netolická, Head of Marketing CZ/SK.

Celá ta šílená událost trvala jen asi 4 nebo 5 minut. Ozvala se rána a sesypalo se sklo. Mysleli jsme, že někdo hodil kámen do okna. Otevřely se dveře a ani pět mužů je nebylo schopno zavřít,“ popisuje průběh řádění živlů starostka obce Hruška Jana Filipovičová.

Teprve po chvíli jsme vyšli ven a uviděli tu zkázu. To už domy neměly střechy, chyběl kus věže i střecha kostela. Když jsem se rozhlédla a podívala se na náš dům, zjistila jsem, že střecha chybí i nám. Jinde spadly celé domy nebo jejich části. Okamžitě jsme začali obcházet dům od domu a ptát se, jestli jsou všichni v pořádku. Dva dny jsme překonávali obtíže sami, jen místní a jejich příbuzní a známí, pak přicházela pomoc i z jiných měst a obcí. Teď už máme dostatek základních potřeb – jídla, vody, dek – za což moc děkujeme. Jsme plně zásobeni a všeho z těchto dodávek je dostatek. Za spotřebiče MORA jsme opravdu vděční a tato pomoc nás velmi potěšila a dojala. MORA je nám velmi blízká a jsme rádi, že na nás myslí.  Darované spotřebiče budeme rozdělovat nejen mezi ty, které postihla největší škoda, ale spravedlivě mezi všechny potřebné,“ dodává Jana Filipovičová.

Související příspěvky