Investiční zlato zvládne ochránit vaše úspory

Nikdo nechce přijít o své úspory. Přesto je spousta Čechů skladuje na spořicích účtech či termínovaných vkladech, kde se jejich hodnota jenom snižuje. Úroky na těchto produktech jsou tak nízké, že ani v nejmenším nezvládají pokrýt inflaci, v podstatě tedy chudnete. Rok od roku si za své úspory pořídíte méně a méně zboží i služeb.

Proč tedy Češi zůstávají u spořicích účtů? Důvodem je nízké riziko, na spořicích účtech nehrozí žádný nečekaný vývoj a překvapení v podobě ztráty peněz. Existují ovšem i jiné bezpečné produkty, zejména investiční zlato.

Miliony nevyděláte, avšak vyzrajete na inflaci

Investiční zlato vám nenabídne obrovské výnosy, rozhodně však peníze ochrání před inflací, na rozdíl od spořicího účtu. V investování byste ho měli využívat pro ochranu úspor podobně jako například nemovitosti. Koupě nemovitosti je ovšem značně problematická, navíc málokdo má naspořené miliony, takže byste si museli vzít hypotéku. Navíc nikdy nevíte, zda seženete spolehlivé nájemce. Vážně se tohle vyplatí? Investiční zlato je mnohem jednodušší formou ochrany peněz.

Nakupte zlato podle potřeby

Investiční zlato lze nakoupit přesně za takovou částku, jíž disponujete, není tedy nutné si brát půjčku. Kromě toho si ho objednáte daleko snadněji než nemovitost. Stačí počkat na pracovní den, protože o víkendu se se zlatem neobchoduje, a objednat si slitky či mince online z e-shopu www.zlate-mince.cz.

Podobně snadno zlato směníte zase zpět za peníze. Prodáte ho kdykoliv a kdekoliv, je nezávislé na měně. Říkáme, že je vysoce likvidní, nejste uvázáni k žádnému časovému období, můžete ho prodat kdykoliv. Samozřejmě je vhodné trochu sledovat vývoj ceny, ať ho neprodáte v době, kdy je hodnota nízko. Stejné pravidlo platí pro nákup. Nakupovat byste měli ideálně tehdy, když se cena trochu sníží. Dochází k tomu, i když obecně v dlouhodobém horizontu hodnota zlata stále roste.

Zdroj foto: Zlate-mince.cz, Prazskamincovna.cz, Pixabay.com

Související příspěvky