Co si zaslouží krásný dům? Především kvalitní pojištění!

Odborníci bijí na poplach, lidé sice investují do svých nemovitostí stále více finančních prostředků, ale nedostatečně svůj majetek chrání. V Česku není podle různých statistik pojištěna třetina až polovina nemovitostí, případně jsou pojistky zastaralé, nebo dokonce špatně uzavřené. To ale majitelé těchto domů a bytů zjistí až ve chvíli, kdy dojde k mimořádné události nebo živelní katastrofě. Jak mít svůj majetek dobře pojištěný?

Pojištění domácnosti a nemovitosti

Jak se postarat o svůj nově postavený dům či zrekonstruovaný byt? Základním pojištěním majetku je pojištění domácnosti a nemovitosti, které bývá často zaměňováno. Zatímco pojištění domácnosti se týká veškerého vybavení včetně osobních, sportovních nebo dalších věcí, pojištění nemovitosti se týká stavby jako takové a pevných součástí. Ideální je mít pojištění komplexní, které vyřeší veškeré škody. výhodou je možnost sjednání jen na základě znalosti m2 obytné plochy.

Bez rizika podpojištění

Paušálním stanovením pojistné částky se vyhnete riziku podpojištění a následného krácení pojistného plnění, ale také složitého oceňování majetku nebo vnitřního vybavení. Komplexní pojištění zahrnuje celé spektrum běžných i katastrofických rizik v základní ceně, elektronika je dokonce pojištěná bez limitu. K ruce je současně klientům asistenční nonstop linka, kam se hlásí škody, ale také poradí s řemeslným servisem při nenadálých událostech.

Co si zaslouží krásný dům? Především kvalitní pojištění!

Bonus v podobě pojistky na blbost

Navíc lze sjednat majetkové pojištění online, bonusem je pojištění občanské odpovědnosti v ceně. Toto pojištění se vztahuje na škody, které způsobíte na životě, zdraví nebo majetku jiné osobě. Právě tato pojistka vyřeší škody za vámi vytopený byt pod vámi nebo rozbitý televizor v obchodě vaším neposedným dítětem. Velkou výhodou je celosvětová platnost a to, že se pojistka vztahuje na všechny členy domácnosti včetně domácích zvířat vyjma psů nebo koňů, i ty však lze připojistit.

Související příspěvky