Interiér na míru: Jaké jsou hlavní přednosti zakázkové výroby nábytku?

Jaro je ideálním obdobím pro rekonstrukci domácnosti. V případě, že se na tuto akci chystáte i vy, pak vězte, že je určitě dobré zvolit nábytek na míru. Přináší to hned několik pozitiv.

Gabon - interiér na míru

Maximální využití možností místností

Rekonstrukce interiérů je nejlepší provádět komplexně, proměna pak totiž působí celistvě a máte možnost zrenovovat vaše obydlí do moderního hávu naráz. Nábytek na míru, který vám vyrobí specializovaná firma, využije předností a skryje případné vady jednotlivých místností. U klasického sériového kusového nábytku, jenž je k dostání v různých prodejnách, se totiž často projevují nedostatky. Nejen v kvalitě, ale také v dispozicích. Skříně a komody, jež na první pohled působí pěkně, se mohou po přistavení do pokoje vyjevit jako absolutně nevhodné, protože zkrátka zabírají moc místa, „vykukují“ z rohů místnosti, případně je nelze postavit tam, kam jste chtěli. Nábytek na zakázku tyto problémy nemá, neboť před jeho realizací dochází k důkladnému změření prostor tak, aby dokonale zapadl do příslušného interiéru.

Gabon - interiér na míru

Libovolné členění a barevné provedení

U zakázkové výroby si sami určíte, z jakých materiálů bude nábytek vyrobený. Ovlivníte jeho parametry, a to včetně vnitřního členění. V neposlední řadě si samozřejmě zvolíte barevné provedení, aby nábytek korespondoval s ostatním vybavením, podlahami a stěnami pokoje. To vše usnadňuje a zrychluje rekonstrukci domácnosti. Interiér na míru, je-li realizovaný odborníky, působí nadčasově a elegantně.

Gabon - interiér na míru

Cena není překážkou

Zakázková výroba nábytku je často opomíjená, protože majitelé nemovitostí mají pocit, že jde o zbytečně drahou záležitost. Nábytek na míru však obvykle vydrží mnohem déle nežli sériově vyráběné produkty, takže se případná vyšší pořizovací cena do jisté míry kompenzuje.

Výrobou vybavení na zakázku se v tuzemsku zabývá kupříkladu společnost Gabon – nábytek Brno. Firma se orientuje především na oblasti Brna a okolí, v případě zájmu je však ochotna vytvořit nábytek rovněž lidem z jiných regionů. Upřednostňuje špičkové materiály a spotřebiče, takže jí realizované interiéry na míru splňují nároky na moderní bydlení v 21. století.

Zdroj foto: Gabon.cz

Související příspěvky