Levná elektřina a plyn pomohou ušetřit v nelehkých časech

Vlivem koronaviru na tom ekonomika není zrovna dobře. Spousta Čechů přišla o zaměstnání, dalším se drasticky snížil příjem. Není divu, že všichni přemýšlí, jak by se ještě dalo ušetřit. Jednou z variant je domluvit si levnou elektřinu a plyn. Nic složitého na tom není.

Levná elektřina a plyn jsou dnes dostupné snad pro každého po celé republice. Doby, kdy existoval jeden dodavatel a tomu jsme se museli přizpůsobit, jsou už dávno pryč. Dnes si sami vyberete, komu chcete za energie platit.

Elektřina a plyn jsou pouze jedny, ceny se však liší

Změníte-li dodavatele, rozhodně vám domů nebudou instalovat žádné nové přívody plynu či elektřiny. Dokonce se ani nebude měnit elektroměr a plynoměr. Domů vám bude proudit pořád tatáž elektřina i plyn, jen za ně budete platit někomu jinému.

A jak je možné, že někdo nabízí drahý a někdo levný plyn? Je to jednoduché. Ceny energií se skládají ze dvou složek. Jedna je pevná, s tou žádný dodavatel nehne, tu druhou si však určuje tak, aby pokryla jeho náklady a vydělala mu. Některé firmy prostě chtějí vydělat více než jiné, takže si nastavují vyšší ceny. Za vyšší částku nedostanete žádnou lepší elektřinu ani plyn. Peníze navíc platíte úplně zbytečně.

Konečně porozumíte faktuře za energie

Změna dodavatele s sebou může přinést mnohem více než jen nižší ceny, třeba lepší jednání ze strany firmy. Když přejdete k někomu, pro koho nebudete jen další číslo generující zisk, bude se vám věnovat, vše ochotně vysvětlí. Víte, že někteří dodavatelé dokonce svým zákazníkům dodávají pochopitelné faktury, z nichž je vidět, za co se vlastně platí?

Nebojte se změny dodavatele

Samotná změna není tak komplikovaný proces, jak se obáváte. Obvykle stačí jen udělit plnou moc novému dodavateli a on za vás vše vyřídí. Vypoví smlouvu u toho starého a pro vás se změní pouze to, že budete peníze posílat na jiný účet.

Tak neváhejte, podívejte se na více informací třeba na https://www.epet.cz/ a šetřete.

Zdroj foto: Epet.cz, Pixabay.com

Související příspěvky