Noční brikety řeší problém s vyhasnutím v kamnech během noci

Řada lidí, kteří si mohou dovolit topit rovněž kamnech, nebo v kotli na tuhá paliva, v době rostoucí ceny energií a levného dřeva vsadila opět na topení dřevem. Někdo to kombinuje s uhlím, jiní zas třeba s dotápěním plynem či elektřinou. Pravdou je, že kdo chce topit pouze dřevem (nebo uhlím), bez automatického systému na přikládání, ten má problém a čeká jej noční vstávání.

Řešení ale přece jenom existuje – kombinujte topení dřevem s nočnímu briketami

Noční brikety jsou speciálně vyrobeny tak, aby rychle nehořely, ale naopak, vydržely dlouho žhnout. V noci je přirozené nechat teplotu v domě o něco klesnout, ne však nijak zásadně. Navíc mnozí z nás nechtějí, aby jim v kamnech vyhaslo. K tomu jsou optimální právě brikety na noční topení, které žhnout, a tedy topí 6 až 8 hodin.

Co byste měli vědět o nočních briketách?

Vyrábí se obvykle jako kůrové brikety, rašelinové brikety a existují rovněž uhelné brikety. Zpracovávají se pod extrémně vysokým tlakem bez použití chemických pojiv. U válcových nočních briket je nutné počítat s tím, že hořením zvětšují svůj objem až o 30 %. Proto kamna plníme vždy jenom z polovice, nikdy ne více.

Kvalitní noční brikety až domů

Společnost OPTIMTOP prodává moderní paliva, včetně briket na noční topení. V nabídce jsou klasické hranaté, ale i válcové kůrové brikety pro noční hoření. Dále uhelné brikety k nočnímu hoření, ale k odzkoušení je i zajímavost – rašelinové brikety s délkou hoření až 7 hodin. Ty jsou tradičním topivem v severských státech. Nabízené brikety pro noční topení se hodí do všech kamen a kotlů na tuhá paliva – na dřevo nebo na uhlí.

OPTIMTOP rozváží palivo po celé České republice. Pokud si jej zakoupíte v objemu jedné palety a více, máte automaticky dopravu kamkoliv po ČR zdarma. Všechny brikety jsou baleny pro snadné skladování a manipulaci, obvykle po 10 kg.

Zdroj foto: Optimtop.cz, Pixabay.com

Související příspěvky