V Myslince u Plzně vyrůstá nová čtvrť. Staví ji společnost Bidli

Téměř 120 nízkoenergetických rodinných domů postaví společnost Bidli v obci Myslinka v Plzeňském kraji. Celý projekt je koncipovaný jako nová čtvrť o rozloze 7 hektarů. Zahrnuje 5 etap, které nabídnou řadové domy i solitéry. V první fázi už roste 20 řadových rodinných domů. Mají hotovou hrubou stavbu, kolaudovány budou postupně, a to již od září 2020. Developer v obci výrazně posílí stávající občanskou vybavenost: plánuje výstavbu multifunkčního hřiště, oddechové, přírodně pojaté zóny a polyfunkčního objektu, který bude sloužit veřejnosti.

Pro společnost Bidli je typické budování moderních dřevostaveb. První etapa v Myslince však zahrnuje cihlové domy, protože firma areál převzala po předchozím investorovi.

„Díky naší dlouholeté zkušenosti a silné pozici dokážeme naskočit i do rozjetého projektu a úspěšně jej dotáhnout do konce. Dvacet řadových domů, jež spadají do úvodní fáze, dokončujeme podle původních plánů. Navážou na ně další čtyři etapy, v nichž vyrostou dřevostavby v podobném vizuálním stylu, a to jak řadové, tak solitérní domy. Máme ambici vybudovat zbrusu novou moderní čtvrť. Poskytne nejen krásné bydlení, ale i místo pro odpočinek, sport a služby, které využijí také současní obyvatelé obce,“ říká Roman Weiser, ředitel developmentu a investic do nemovitostí společnosti Bidli holding.

Prvních 20 řadových domů v Myslince se vyznačuje shodnou dispozicí 4+kk a plochou od 94 do 103 m2. Jednotlivé stavby obklopují soukromé pozemky od 156 do 536 m2. Ke každé nemovitosti náleží parkovací stání. Obyvatelé mají k užívání dvě koupelny s WC, tři samostatné pokoje, obývací pokoj spojený s kuchyní, technickou místnost, komory a šatny. Velký důraz je kladen na dostatek úložných prostor, k uskladnění věcí lze využít i místo pod střechou. Pro projekt je charakteristická vysoká kvalita použitých materiálů i standard technologického vybavení, do něhož patří například podlahové vytápění tepelným čerpadlem, které v létě umožňuje i chlazení.

Noví majitelé cihlových domů z první etapy se mohou rozhodnout pro nadstandard v podobě venkovních žaluzií, fotovoltaických panelů či oplocení pozemku. Bydlení je ideální pro rodiny s dětmi, které si mohou hrát v bezpečí vlastní zahrady. Páry a singles zase uvítají klid a prostor.

Zvýší se občanská vybavenost obce

Nová čtvrť výrazně zvedne komfort i pro současné obyvatele obce. V rámci projektu totiž společnost Bidli myslí také na občanskou vybavenost. Vybuduje zde multifunkční sportoviště, dětské hřiště a oddechovou zónu v přírodním stylu o rozloze až 10 000 m2. V plánu je rovněž stavba polyfunkčního objektu pro byty i nebytové jednotky. „Některé služby v obci dosud chyběly. Těší nás proto, že všem, kteří v Myslince bydlí, zjednodušíme život – ať už si prostory k podnikání pronajme obchod nebo zde vznikne kadeřnictví,“ uvádí Roman Weiser.

Na cihlové domy navážou dřevostavby

Prodej druhé etapy s 20 domy spustí Bidli v roce 2021. „Tentokrát se již bude jednat o dřevostavby, které mají několik výhod – jsou cenově dostupné, ekologické a nízkoenergetické. Jejich realizace je rychlá a díky moderním materiálům v nich není v zimě chlad a v létě vedro. Za cenu novostavby bytu 3+kk v Plzni tak mohou lidé získat krásnou novostavbu rodinného domu se zahradou,” popisuje Roman Weiser. U druhé fáze jsou již součástí projektu fotovoltaické panely. Dohromady v 5 etapách vyroste 115 rodinných domů. Ten vzorový bude brzy připraven k prohlídkám zájemcům o bydlení. Společnost Bidli navíc nabízí i další přidružené služby. Jedná se například o pomoc se zařizováním, kdy je klientům k dispozici bytový architekt, pomoc s přestěhováním a prodejem stávající nemovitosti či různé varianty financování koupě domu.

Výborná dostupnost do Plzně

Obec Myslinka leží na západ od Plzně – do krajského města je to dvanáct minut jízdy autem, do sousedních Nýřan pouze pět. Kromě možností nákupů a výletů tak mají obyvatelé vždy blízko do zaměstnání, k lékaři či do školy. Díky nedaleké dálnici budou ubíhat i případné cesty do Prahy či Německa. V samotné obci se nachází pošta a jezdí sem autobus. Ke koupání a dalším sportovním aktivitám láká například blízká vodní nádrž Hracholusky, prochází zde cyklostezka. V kraji je možné navštívit hned dvě zoologické zahrady, v dosahu jsou unikátní přírodní rezervace nebo národní park Šumava.

Související příspěvky