Zatočte s viry, alergeny i horkem – i na dálku!

Nesnesitelné horko, které už i v našich končinách trvá stále častěji ne několik dní v červenci, ale prakticky od května do října. K tomu nebezpečné viry, alergeny, prach, spory plísní. Staly se našimi věrnými hosty, i když nevítanými. A to jak v bytech, tak i v moderních rodinných domech s obytným podkrovím, které v létě už od oběda připomíná rozpálenou pec. Spásu přináší účinná klimatizace. Pokud si vyberete dobře, bude znamenat úlevu od horka i nebezpečných částic na dlouhé roky.

Nejpozději s nástupem května vidíme už dlouho stejný obrázek: z obchodů rychle mizí ventilátory všech tvarů a velikostí i ochlazovače vzduchu. Ty však problém s horkem vlastně neřeší – pouze horký vzduch se všemi škodlivými částicemi rozvíří, případně jej víří spolu s vygenerovanou vodní párou.

Klimatizace funguje na úplně jiném principu – vzduch totiž skutečně ochlazuje prostřednictvím „speciálního“ chladiva, ideálně ekologického, které nijak nedoplňujete. Základní verzi představují přenosné klimatizace, tu pokročilou pak nástěnné klimatizace s vnitřní a vnější jednotkou. „Klimatizace Hisense pracují na principu tepelného čerpadla, které umožňuje nejen účinné chlazení během letních dnů, ale také vytápění v přechodném a zimním období, a to až do velmi nízkých venkovních teplot – konkrétně do -20 °C, nebo temperování neobývaného prostoru na protizámrzné teplotě +8 °C. Poslouží tak prakticky po celý rok. Používají ekologické chladivo R32. Patří do nejvyšší energetické třídy A+++ a jejich ekonomičnost a ekologičnost ještě zvyšuje úsporný, spolehlivý a tichý invertorový motor,“ říká Tomáš Vratný, specialista značky Hisense. To oceníte, když potřebujete v klidu spát – ty nejlepší klimatizace mají až několik úrovní tichého režimu „Sleep“.

Dobrá klimatizace také vyčistí vzduch i od virů, bakterií a alergenů

Velkou výhodou klimatizací je i to, že se postarají také o čistotu vzduchu pomocí filtrů – poměrně běžným standardem bývá uhlíkový filtr. Čištění vzduchu ale může být mnohonásobně důkladnější. Například klimatizace Hisense používají filtrační soustavu, sestávající z pěti vrstev spolehlivých filtrů: katechinového filtru, HEPA filtru, aroma filtru, filtru se stříbrnými ionty a filtru s vitaminem C. Ve druhé řadě pak pečují o čistotu vzduchu v místnostech i pomocí uhlíkového filtru. O zdravé prostředí se ještě navíc postará i unikátní generátor studené plazmy, což je technologie, která mimořádně efektivně odstraňuje i nízké koncentrace škodlivých částic ve vzduchu a pachy, a to i v průmyslu.

Katechinový filtr umožňuje sterilizaci a čištění vzduchu díky látkám zeleného čaje. Odstraňuje nebezpečné viry a bakterie, zejména roztoče, a dokonce i tabákový kouř. HEPA filtr zbavuje vzduch většiny pevných částic a mikroorganismů až do velikosti 0,3 mikrometrů – to je asi setina průměru lidského vlasu. Aroma filtr a filtr s vitaminem C zaručují svěží a zdravý vzduch. Filtr s ionty stříbra na sebe ekologicky váže bakterie a mikroorganismy, filtr s aktivním uhlíkem pak vstřebává látky jako je pyl nebo prach.

Klimatizace Hisense mají navíc ještě i ochranu proti tvorbě plísní pomocí 30vteřinového parního programu a funkci samočištění. Poslouží proto doma nejen k vytvoření příjemného prostředí, ale také prostředí bezpečného. To je stále důležitější nejen pro alergiky a osoby se sníženou imunitou, ale i pro ty, kteří se chtějí chránit před nebezpečnými viry a bakteriemi.

Teplota akorát, kdekoliv a kdykoliv

Při výběru klimatizace nepodceňte ani další funkce, které pomohou zajistit potřebný komfort v celém prostoru hlavně tehdy, když jej potřebujete. „Klimatizace Hisense využívají umělou inteligenci a chytrou technologii TMS, aby automaticky zajistily optimální teplotu, vlhkost a distribuci vzduchu v místnosti. Mají lamely, které se natáčejí do všech směrů, takže se upravený vzduch dostane do každého zákoutí. Jsou ale vybaveny i kamerou detekující pohyb osob, a podle toho upravují proudění vzduchu, takže se vám nestane, že byste se ocitli v nepříjemném průvanu. Navíc i pomocí ovladače lze omezit foukání chladného vzduchu do míst, kde chcete například delší dobu sedět, pokud si to budete přát. Klimatizace jdou ovládat odkudkoli: třeba po cestě domů z práce, a to prostřednictvím Wi-Fi a jednoduché aplikace pro telefony pod operačním systémem iOS i Android. A je možné je ovládat i hlasem,“ doplňuje Tomáš Vratný.

Produktový tip Hisense

Hisense New Comfort 3 kW – 7 kW

Splitová nástěnná klimatizace Hisense z řady New Comfort se hodí pro chlazení, ale i temperování nebo vytápění místností od 14 m3 (model 3 kW) až do 38 m3 (model 7 kW). Optimální teplotu, vlhkost a distribuci vzduchu v celém prostoru zajišťuje umělá inteligence s chytrou technologii TMS. Nechybí funkce rychlého zchlazení nebo funkce „I Feel“ pro rychlejší a přesnější nastavení teploty podle okamžité osobní potřeby. Lamely se natáčejí do všech čtyř směrů, takže se upravený vzduch dostane do každého zákoutí. Pomocí dálkového ovladače jde omezit foukání chladného vzduchu do míst, kde chcete například delší dobu sedět. O dokonale čistý vzduch se postará systém, sestávající z pětice spolehlivých filtrů: katechinového filtru, HEPA filtru, aroma filtru, filtru se stříbrnými ionty a filtru s vitaminem C. Ve druhé řadě pak pečuje o čistotu vzduchu v místnosti i uhlíkový filtr. Klimatizaci jde ovládat odkudkoli: třeba po cestě domů z práce, a to prostřednictvím Wi-Fi a jednoduché aplikace pro telefony pod operačním systémem iOS i Android. A je možné ji ovládat i hlasem. Je extrémně tichá – pro ničím nerušený spánek jsou k dispozici čtyři tiché režimy. V nejtišším režimu dosahuje například 5kW model hlasitosti pouhých 19 dB. Je vybavena funkcí proti tvorbě plísní a funkcí samočištění. Snadno se instaluje.

Doporučená cena 5kW modelu, sestávajícího z vnější a vnitřní jednotky, je 29 990 Kč (bez montáže). Distribuci klimatizací Hisense v České republice zabezpečuje společnost POWERING CZ s.r.o.

Více informací najdete na www.hisense-klima.cz.

Související příspěvky