Proč byste měli podporovat české výrobce kosmetiky?

V dnešním světě opravdu není dobré jen bezmyšlenkovitě nakupovat jako smyslů zbavení. To platí dvojnásob pro kosmetické produkty. Právě v tomto oboru probíhá celá řada nemorálních jevů, které mají za úkol jediné – vydělat nadnárodním firmám co nejvíce peněz. Chcete žít s čistým svědomím? Pak podporujte pouze zodpovědné české producenty.

Proč byste měli podporovat české výrobce kosmetiky?

Kosmetika bez morálních přešlapů

Mnozí známí výrobci kosmetických přípravků produkují neuvěřitelné množství odpadu, zkouší své výrobky na zvířatech a používají nezdravou chemii. Přesně proto se stále větší množství lidí zajímá spíše o alternativní značky.

Tomuto tématu se věnuje například populární vsetínský obchůdek Ekokočka. Ten spolupracuje pouze s lokálními, zodpovědnými a malosériovými výrobci. Přesně proto nabízí 100% BIO přírodní kosmetiku s obsahem bylin, olejů a esencí. Majitelka obchůdku pečlivě vybírá a testuje všechny nabízené položky. Vyhýbá se zbytečné chemii, plnidlům, ečkům a dalším nepříjemnostem.

Ihned při vstupu vás překvapí skromné rozměry obchůdku. Má totiž jen několik metrů čtverečních. Nenechte se však zmást. I přesto najdete v regálech stovky různých položek – krémy, mastičky, oleje, parfémy, deodoranty, mléka, mýdla, barvy na vlasy, peelingy, masky, vonné svíčky, a dokonce i doplňky stravy (vitamíny, minerály a extrakty v organických formách). Užijete si tedy pořádnou paletu vůní.

Proč byste měli podporovat české výrobce kosmetiky?

Přesvědčte se sami

Neradi chodíte někam naslepo? Pak se mrkněte na webové stránky pod odkazem – kosmetika. V přehledném e-shopu si můžete prohlédnout všechny položky, které zdobí regály Ekokočky. V případě zájmu si je prostě objednejte až domů. Ať už si koupíte cokoliv, obdržíte svůj balíček maximálně do dvou/tří pracovních dní. Při objednávkách nad 3 000 Kč neplatíte poštovné ani balné.

Zdroj foto: ekokocka.cz

Související příspěvky