Proč chodit do posilovny? S těmito tipy a pomůckami dosáhnete formy přímo v pohodlí domova!

Slíbili jste si, že se letos dostanete do formy, ale posilovna je daleko? Nevadí, zlepšit fyzičku se přece dá i doma nebo venku – celá příroda může sloužit jako posilovna. Takže už žádné výmluvy. Teď vám navíc dáme několik tipů na vybavení, které vám celý proces vylepšení postavy výrazně ulehčí.

A kterým pomocníkem začít, když ne osobní váhou! Vždyť už na začátku je třeba si stanovit, jak na tom jste s kondicí. A to zjistíte pomocí chytré váhy, která změří nejen vaši hmotnost, ale i další diagnostické indexy. Z těch zvládne model TrueLife FitScale W5 BT například poměr tuku, kostí, svalové tkáně, vody v těle a dalších faktorů. Skrze Bluetooth spolupracuje tahle váha s mobilními zařízeními, přičemž pro komunikaci s nimi využívá aplikaci Megafit.

Recept na úspěšné hubnutí – zapojte moderní kuchyňské přístroje

Foto: Electroworld.cz

Dalším vybavením, které by vám při tréninku nemělo chybět, je chytrý náramek, třeba Xiaomi Smart Band 8, u kterého získáte funkce měření vzdálenosti, výpočtu kalorií, okysličení krve SpO2, krokoměru, monitorování spánku, snímače tepové frekvence, gyroskopu či notifikací ze smartphonu. A to jak s Androidem, tak iOS. Všechna data se zobrazují na 1,62“ AMOLED displeji s vysokou světelností, takže na ně uvidíte i venku při běhání. Vodotěsnost je u tohoto náramku certifikována na 5 ATM, což znamená, že se s ním můžete potápět až do 50 metrů. Díky vylepšené baterii vydrží až 16 dní při běžném používání a až 6 dní s aktivním displejem Always-On.

Recept na úspěšné hubnutí – zapojte moderní kuchyňské přístroje

Foto: Electroworld.cz

O něco více funkcí, než náramek nabízejí chytré hodinky s GPS, které taktéž ocení každý sportovec. Konkrétně hodinky Garmin Venu SQ disponují barevným dotykovým 1,3“ LCD displejem, který je chráněný sklem Gorilla Glass 3. Na jedno nabití vydrží jejich integrovaná baterie až zhruba šest dní. Výhodou je opět vodotěsná konstrukce certifikovaná do 5 atmosfér, snímač srdeční frekvence, a hlavně GPS přijímač s kompasem. Prostě všechno, co nadšeně ocení ti, kteří si o svém výkonnostním postupu rádi dělají statistiky, a to jak výkonnostní, tak i polohové. Kde jste běhali si po svém výkonu jednoduše zobrazíte v mapě.

Recept na úspěšné hubnutí – zapojte moderní kuchyňské přístroje

Foto: Electroworld.cz

Pracujete na homeoffice? Co takhle efektivně využít čas a kombinovat práci s pohybem? Když už musíte trávit čas u počítače, stůjte u toho a dejte si pod sebe běžecký pás Capital Sports Workspace Go. Pás o výkonu 350 W je určený pro chůzi až pomalý běh – ostatně při sprintu byste toho na počítači mnoho neudělali. Rychlost pásu se tak pohybuje v rozmezí 0,8 až 6 km/h. Za zmínku stojí i protiskluzový povrch, ultra plochý design i výška pouhých 11 cm. Kompaktní, jen 25 kg vážící zařízení unese až 120kilového sportovce. Pokud to s běháním budete myslet vážněji, bude potřeba se podívat na výkonnější modely, jakým je např.: běžecký pás Spokey Movena. Disponuje již třemi LED displeji, rychlostí až 12 km/h a 12 úrovněmi zátěže. Oproti velkým „bratříčkům“ lze složit do prakticky svislé polohy, takže je vhodný i do menších bytů.

Foto: Electroworld.cz

Zvýšit motivaci pro fyzické výkony si můžete i díky bezdrátovým sluchátkům. Ať už běháte, posilujete nebo třeba jedete na kole. Oblíbenou muziku si můžete pustit na špuntech Niceboy HIVE Pins 3 ANC, u kterých můžete pro synchronizaci využít Bluetooth 5.3. Kvalitní zvuk podporuje aktivní potlačení hluku (ANC), nebo režim Ambient pro přidání okolního šumu, který zvyšuje bezpečnost při běhání ve městě. Baterie sluchátek vydrží na jedno nabití až 10 hodin, takže váš trénink zvládnou bez zaváhání. Dalších 30 hodin poslechu dodá ve chvíli, kdy nebudete mít přístup k elektrické zásuvce, nabíjecí pouzdro.

Foto: Electroworld.cz

Nenechte se nikým odradit, jděte do toho a vydejte se na cestu k lepší kondici. S osobní váhou, chytrým náramkem nebo běžeckým pásem budete mít všechno, co potřebujete k dosažení svých cílů. A „šlapat“ můžete i v pracovní dny u počítače. Teď už nejsou žádné výmluvy – začít pracovat na lepší verzi sebe sama můžete právě teď.

Zdroj foto: Electroworld

Související příspěvky