Jídlonosiče a obědníky – moderní smartpacking

Hliníkové jídlonosiče známe ještě z dob našich babiček. Později se staly populární hliníkové či plastové nádoby, jež jsou trendové a praktické dodnes. A protože jsou retro, našly si i místo v bytovém designu.

Jídlonosiče a obědníky – moderní smartpacking

Jídlonosiče nemusí být jen na nošení jídla

Klasický jídlonosič je praktickou nádobou, protože na sebe komfortně naskládáte celý oběd. Polévku, hlavní jídlo, dezert, případně si oddělíte knedlíky od omáčky apod. Pokrmy se dobře nesou, nic se nevylije, je to praktičtější než polystyrenové, plastové či papírové krabičky, které vám dají v restauraci. Pokud jde o jídlonosiče termo, udrží se navíc i teplota daných jídel. Co ale s takovým jídlonosičem, když s ním zrovna nejdete pro oběd? Využijte dnešních trendů, kdy lidé milují retro věci. Lesklý kov může krásně ladit ke kuchyňské lince. Můžete si tak jídlonosič vystavit a do něj schovat například sušenky, cukry, koření či jiné potraviny. Jídlonosič zkrátka najde své uplatnění jako dóza.

Praktický obědník

Pokud zmiňujeme dózičky, jistě znáte spoustu těch praktických krabiček, do nichž uschováváte například právě koření, cukry, mouku apod. Dnes si lze vybrat ze spousty dóz, aby byly praktické pro určitý druh potravin. Například právě na mouku se hodí vyšší obaly, aby šla pohodlně vysypat. Pro špagety se využívá vysoké, kulaté nádoby, do ní tyto těstoviny skvěle zapadnou. Některé aromatické potraviny (např. káva) potřebují obal s pevným uzávěrem, aby se zachovala vůně, u jiných je vytvoření jistého vakua dobré pro to, aby se k jídlu nedostala vlhkost. Samotná krabička může fungovat i jako obědník. Je to praktické, když jedete například na kolo. Místo těžších, nerezových obalů si vezmete lehký a plastový obědník na svačinu, který vás moc nezatíží. Podívejte se na nabídku těchto nádob na stránky Odkulinare.cz, kde je pestrý sortiment pro kuchyni, celý dům i zahradu.

Zdroj foto: Odkulinare.cz, Orion

Související příspěvky