Kombinovaná sauna přichází s mnoha benefity

Sauny se pro své léčebné a zdravotní účinky používají po staletí, ovšem kombinovaná sauna je moderní variací. Samotný název napovídá, že spojuje technologie infračerveného a tradičního saunování, takže uživatelé mají možnost přizpůsobit si všechno svým potřebám.

Kombinovaná sauna přichází s mnoha benefity

Finská a infrasauna v jednom

Kombinovaná sauna je ve své podstatě 2v1, takže má obvykle jak tradiční topné těleso, tak i infračervená topidla, a tím pádem si můžete přepínat mezi oběma způsoby saunování. Stejně jako tradiční sauny, tak i ty kombinované využívají k ohřevu vzduchu teplo, a proto vyhřátí prostoru může nějakou dobu trvat. Přidáním infračervených ohřívačů je však zahřívání rychlejší, navíc dosáhnete i různých zdravotních benefitů.

Teplota v kombinované sauně se liší v závislosti na nastavení, ale většinou je nižší než v klasické sauně. Potřebujete uvolnit napětí ve svalech, zlepšit spánek, eliminovat stres a podobně? Takové řešení je pro vás jako stvořené.

Klasické sauny používají pro ohřev vzduchu páru nebo horký vzduch, který následně zahřívá i tělo. Infrasauna naproti tomu využívá infračervené ohřívače, jež vyzařují teplo o vlnové délce, které je tělem absorbováno. Hlavní rozdíl mezi nimi je v typu tepla, které se používá, a ve způsobu jeho dodávání.

Kombinovaná sauna přichází s mnoha benefity

Jaké jsou výhody používání kombinované sauny?

Jednou z hlavních výhod kombinované sauny je komfort, který tkví v tom, že v jednom prostoru můžete využívat infračervené i tradiční saunování. Přepnete si mezi jednotlivými druhy podle svých potřeb.

Kombinovaná sauna přichází s mnoha benefity

Zdravotní výhody

Jak infračervená, tak klasická sauna mají své jedinečné zdravotní účinky a kombinovaná sauna vám umožní využívat tyto účinky v jednom „výhodném balíčku“. Mezi potenciální zdravotní benefity patří:

  • uvolnění svalů a úleva od bolesti,
  • lepší dýchání,
  • posílení imunitního systému,
  • zvýšený průtok krve a lepší krevní oběh,
  • pozitivní vliv na kardiovaskulární systém,
  • odplavování toxinů z pokožky,
  • podpora hubnutí,
  • eliminace stresu.

Zdroj foto: Sauny-vital.cz

Související příspěvky