Dveře do sklepa? Poklop je elegantnější

Sklep k rodinnému domu patří. Kdo nemá sklep, má problémy s uskladňováním zavařenin, ovoce a zeleniny, ale třeba i sezónního vybavení nebo zahradního náčiní. Velmi praktické je, když do sklepa můžete vejít přímo z interiéru domu.

Pokud ve sklepě schováváte třeba zavařeniny či brambory, které potřebujete na nedělní oběd, je nepříjemné do sklepa chodit přes venek. Obzvlášť v zimě je nepohodlné se kvůli tomu obouvat a oblékat, vchod přímo z domu je mnohem elegantnějším řešením. Jak ho ovšem dobře vyřešit, aby nepůsobil jako pěst na oko?

Poklopu na zemi si ani nevšimnete

Vstup do sklepa je vhodný třeba z chodby nebo z nějaké technické místnosti. Tím se ale nesnažíme říct, že byste ho měli někam schovávat, ba naopak. Může být téměř neviditelný, jestliže na něj tedy nebudete chtít naopak upozornit.

Výrobou neviditelných vchodů do sklepa se zabývá zámečnictví a kovovýroba Dan Chudoba se sídlem v Praze 10. I vám navrhnou poklop, který do místnosti přesně zapadne. Poklopy vyrábí pro dlažbu, lino, koberce, kov, sklo i terasová prkna, mohou tedy být zajedno s podlahou. Někteří lidé ovšem chtějí přesný opak – na dveře do sklepa upozornit. Hezkou variantou je pak třeba skleněný poklop, díky kterému máte výhled na schody a ty jsou zároveň dobře osvětlené. Například do garáže je zase vhodný železný poklop. Záleží jen na vás, všechno je možné. Nicméně jen o vzhled nejde.

Elektrický poklop se otevírá na stisk tlačítka

Moderní poklop je nejen designový, ale také praktický. Může totiž mít elektrické otevírání. Elektrický pohon je schovaný a velmi příjemný. Vám stačí jen zmáčknout tlačítko na ovladači a poklop se začne pomalu otevírat. V případě výpadku elektřiny ho jde samozřejmě otevřít ručně. Řešení je bezpečné, protože motor netáhne silou dolů, poklop se zavírá vlastní váhou, takže vám nepřiskřípne prsty. Elektropohon s IPX4 ochranou jde instalovat i ke stávajícím poklopům. Spojte se s odborníky!

Zdroj foto: Danchudoba.cz

Související příspěvky