Jaké jsou nejčastější důvody pro koupi nového telefonu?

Mobilní telefony nejsou zrovna nejlacinější věcí pod sluncem. I levnější kousky stojí obvykle pár tisícovek, ty dražší dokonce desítky tisíc korun. Proto hodně lidí s koupí nového přístroje často váhá. Jaké jsou nejčastější důvody, kdy už je vážně potřeba sáhnout po něčem lepším?

Jaké jsou nejčastější důvody pro koupi nového telefonu?

Vadná baterie

Každý stroj je něčím poháněn. Mobilní telefony k tomuto účelu používají baterii. Ta se u moderních verzí v naprosté většině případů nedá vyměnit, takže pokud odejde baterie, je potřeba si koupit nový stroj.

Vadná baterie se však jen málokdy odebere do věčných lovišť jen tak z ničeho nic. Ještě předtím začne dělat problémy, třeba rychle se vybíjet, případně se naopak nabíjet o hodně pomaleji než dříve. Majitel tudíž má díky těmto příznakům možnost rychle zareagovat a začít šetřit na nový model.

Jaké jsou nejčastější důvody pro koupi nového telefonu?

Nefunkční fotoaparát

V dnešní době sociálních sítí, kdy fotíme rádi nejen sebe a své milované, ale třeba i naše obydlí včetně zahrady, jsou fotoaparáty v mobilních telefonech naprosto klíčové. Jedná se o jednu z nejvyužívanějších vymožeností, kterou smartphony mají.

Není tak divu, že nefunkční fotoaparát dokáže nejednoho člověka rozlítit. Většinou je degradace foťáku zapříčiněna nehodou, ovšem svůj podíl na tom může mít klidně i letitý věk telefonu.

Jaké jsou nejčastější důvody pro koupi nového telefonu?

Software nejede

Aby mohl smartphone fungovat podle předpokladů, je nezbytné mít aktuální software. V případě starších verzí může být problém plynule rozjet některé aplikace. Typicky se nejdříve začnou sekat hry, které dříve jely plynule. Následně začnou dělat potíže i další aplikace, a nakonec už bude moci člověk pouze volat.

Pravidelná obměna telefonu je důležitá třeba pro majitelé chytré domácnosti, která se ovládá právě skrze takovýto přístroj. Ten však bez aktualizace nepojede, což v konečném důsledku bude znamenat i omezenou funkčnost chytré domácnosti.

Zdroj foto: Okay.cz, Pixabay.com

Související příspěvky