Víte, co je to rekuperace? Jaké jsou její výhody?

V souvislosti s nízkoenergetickými stavbami se do popředí prodírá i rekuperace, která umožňuje řídit proudění vzduchu přiváděného do interiéru a zpětně získávat teplo ze vzduchu odváděného pryč. Filtry v rekuperační jednotce slouží k odstranění nečistot, alergenů a smogu ze vzduchu.

Víte, co je to rekuperace? Jaké jsou její výhody?

Vyplatí se investovat do rekuperace?

Samozřejmě. V první řadě je nezbytné vzít v potaz ekonomický dopad, přičemž rekuperace šetří neuvěřitelné množství energie. Při klasickém větrání totiž dochází k až 50% ztrátám tepla, ovšem takové ztráty je možné eliminovat použitím rekuperačních výměníků.

S velkou pravděpodobností si kladete otázku, jestli rekuperace do bytu nahradí klasické větrání. V současné době se staví nemovitosti s lepšími tepelněizolačními vlastnostmi, což je však spojeno s tím, že objekt hůře „dýchá“, a proto vyžaduje dodatečné větrání. Rekuperace je ideální alternativa, která podporuje energetickou účinnost a zajišťuje výrazné úspory nákladů na vytápění.

Rekuperace je pouze do rodinného domu?

V moderních rodinných domech je rekuperační jednotka už jakýmsi standardem, nicméně není určena pouze do domů jako takových. Rekuperace nachází uplatnění také v bytech, obchodech, restauracích, dokonce i v kancelářích.

S rekuperací si zajistíte v interiéru čerstvý vzduch i stabilní teplotu. Zbavíte se konečně bakterií a plísní, a to jak v koupelně, tak i v kuchyni. Rekuperace zkrátka prospívá zdraví. Jednotka se hodí do domácností s alergiky, protože odfiltruje pyl, jemný prach a další bakterie. V této oblasti působí spousta firem, ovšem velké popularitě se těší zařízení značky Aldes. Účinnost jejích rekuperátorů dosahuje až takřka 98 %.

Zajímejte se o moderní technologie, mezi něž rekuperace rozhodně patří. Budete nadmíru spokojení s výsledkem.

Redakční tip: Hledáte-li profesionály v oboru, navštivte stránky rekuperace-aldes.cz

Zdroj foto: Rekuperace-aldes.cz

Související příspěvky