Ticho nade vše Nové nejtišší prémiové pračky a sušičky Whirlpool Supreme Silence

Na trh přichází zásadní novinka letošního roku v kategorii praní a sušení – nová generace předem plněných praček a sušiček Whirlpool Supreme Silence v nejvyšší třídě. Nejtišší pračky s přímo poháněným ZenMotorem navíc šetří vodu, energii i prací prostředky. A poradí si nejen s nečistotami všeho druhu, ale i s bakteriemi, alergeny a jinými škodlivými mikroorganismy, a to i tehdy, když prádlo zapomínáte dlouho v bubnu. Skvěle je doplňují nejtišší úsporné kondenzační sušičky s tepelným čerpadlem a technologiemi, které budou jemně hýčkat i to nejchoulostivější prádlo. Čistý minimalistický design s černými dvířky a nakloněným ovládacím panelem s velkým LCD displejem tvoří z obou spotřebičů dokonalý tichý pár.

Pračky Supreme Silence

Vývoji nových praček Supreme Silence předcházely průzkumy vyvíjejících se zákaznických preferencí.

„Tichý chod je vlastně to první a nejdůležitější, co zákazníky zajímá, když si pořizují novou pračku. Podle nezávislých průzkumů1 si 58 % zákazníků vybírá novou pračku podle míry hlučnosti. Pro 37 % zákazníků je důležitá nízká spotřeba energie i vody, stejně velká skupina pak hledá specifické vlastnosti a funkce. A 30 % lidí vybírá pračku i podle designu a kvality provedení,“ uvádí Alžběta Suchanová, komunikační a PR manažerka Whirlpool CZ/SK.

Zenové ticho

Během praní nové pračky skoro neuslyšíte.

Všechny modely praček Supreme Silence jsou zařazeny do nejnižší třídy hluku A, a některé patří k vůbec nejtišším na trhu, protože dokonce i při odstřeďování dosahují maximální hlučnosti 65 dBA. Využívají totiž nejpokročilejší ZenMotors přímým pohonem. Vertikální i horizontální vibrace navíc v maximální míře pohlcují speciálně navržené boční panely. Dokonce ani zásuvka na praní nevydává žádné nepříjemné zvuky, protože je vybavena tichým posuvem s mechanismem Push To Open. Pračky mají i speciální extra tichý program, takže můžete klidně prát i pozdě v noci bez obav, že vzbudíte děti nebo sousedy,“ doplňuje Darina Papáčová, produktová školitelka společnosti Whirlpool.

Úspora energie, vody a pracího prostředku při každém pracím cyklu

Pračky Whirlpool Supreme Silence využívají i nejnovější technologie, které umožňují velkou úsporu energie, vody a pracího prostředku. Například senzorová technologie 6. SMYSL chytře přizpůsobuje parametry praní momentální náplni, a tak šetří až 45 % energie při dokonalém výsledku praní.

WaterSave

Funkce WaterSave zase šetří při každém pracím cyklu vodu. Využívá systém sprchování, při němž se mnohem účinněji rozpustí prací prostředek a prádlo se dokonaleji vymáchá i v menším množství vody.

AutoDose

Šetřit pomáhá i systém automatického dávkování detergentu, který vydrží až pro 26 pracích cyklů. Při každém praní pomáhá ušetřit až 30 % pracího prostředku.

Nejvyšší třída A

Některé modely, jako například špičková pračka Whirlpool W8 W946WB CS, mají i rekordně nízkou spotřebu elektřiny – řadí se do vůbec neúspornější třídy A podle nového systému energetických štítků. A také do třídy A s nejnižší hlučností.

Parní technologie pro maximální hygienu a svěžest prádla

Pračky Whirlpool Supreme Silence využívají sílu páry třemi způsoby. Funkce Steam Hygiene odstraní i bez chemie pomocí páry v závěru pracího cyklu až 99,9 % bakterií, a jde použít i při praní na nízkou teplotu. Funkce Steam Refresh je určená pro osvěžení suchého prádla párou. Krátce nošené nebo dlouho uložené oblečení zbaví během 20 minut nepříjemných pachů, nadýchá ho a zbaví pokrčení – na rozdíl od tradičního praní na to stačí pouhé dvě sklenice vody. Blahodárné účinky páry využívá i unikátní funkce FreshCare+, která se postará, aby vyprané prádlo, které zůstane v bubnu, bylo voňavé, měkké, nezmačkané. A to až šest hodin po doprání. Díky této praktické funkci si můžete jít klidně zaběhat nebo sledovat film. Funkci totiž zapnete před praním i kdykoliv během praní a také ji můžete kdykoliv zrušit.

Sušičky Supreme Silence

Také nové nejtišší kondenzační sušičky Supreme Silence s účinným tepelným čerpadlem budou respektovat vaše právo na klid a ticho. Využívají nejpokročilejší invertorový motor s přímým pohonemse zárukou 10 let (po registraci). Ke snížení hladiny až na pouhých 59 dBA, což je špička na trhu, přispívají i konstrukce pohlcující hluk a řemeslné zpracování, které minimalizuje vibrace.

Mají unikátní technologii rovnoměrného a šetrného sušení 3DryTechnologyTM pomocí prostorových vzduchových trysek. Nový typ zvedačů s otvory pomáhá vytvářet vzduchové polštáře, které nadnášejí prádlo, aby se nezmačkalo. Buben má navíc unikátní bublinkový povrch, chránící textilie. Skvělá je i přídavná funkce proti zamotání prádla. Takže vás už nemusejí trápit zapletená prostěradla ani rukávy košil.

Každý program má optimálně přednastavenou délku sušení. U vybraných cyklů můžete manuálně navolit jednu ze čtyř úrovní sušení. Program Snadné žehlení navíc vyrovnává vlákna a uchová prádlo mírně vlhké, aby bylo následné žehlení jednodušší. Lze jej použít i pro suché tkaniny, třeba svetry, které dlouho ležely ve skříni a jsou na nich zřetelné sklady. Skvělý je i program Jemné sušení při nižší teplotě, který je vhodný pro delikátní oděvy.

Už žádné žmolky a ucpaný filtr

Největším nepřítelem sušiček jsou žmolky a zbytky vláken, která postupně ucpávají filtr a zhoršují výsledky sušení.

„Nové sušičky Supreme Silence jsou však vybaveny dvojitým systémem filtrů. První z nich, DuoFilter, účinně odfiltruje většinu vláken. Je umístěný ve dvířkách, a proto je snadno přístupný. Po dosušení jej stačí opláchnout vodou. Další filtr se nachází u kondenzátoru. Ten se ale čistí zcela sám po skončení sušicího cyklu intenzivním oplachováním vodou, přiváděnou dvěma tlakovými tryskami. Nejprve se opláchne polovina filtru silným proudem vody z jedné trysky, poté druhá polovina vodou z druhé trysky. Použitá voda se na závěr přečerpá do horního zásobníku na kondenzovanou vodu,“ doplňuje Darina Papáčová.

Skvělé výsledky i úspornost

O skvělé výsledky s minimální spotřebou se opět postará inteligentní technologie 6. SMYSL. Stačí zvolit program, a senzory s algoritmy technologie 6. SMYSL automaticky nastaví parametry sušení s ohledem na množství náplně, úroveň vlhkosti a teplotu prádla. Prádlo bude suché přesně tak, jak potřebujete a ještě ušetříte energii i svůj cenný čas.

Skvělá je i jedinečná funkce FreshCare+, která bude udržovat suché prádlo nadýchané a nezmačkané, a to až po dobu šesti hodin, dokud jej nepřijdete vyjmout a pověsit či poskládat do skříně. Využívá k tomu vzduch s regulovanou teplotu (35-42 °C) a pomalé otáčení bubnu v obou směrech. Tato funkce zároveň zabraňuje tvorbě bakterií v sušičce.

Čistý design

Nové pračky i sušičky Supreme Silence upoutají i minimalistickým designem s elegantními černými dvířky, který dává dokonale praktickým funkcím stejně zdařilou formu. Nabízejí maximálně využitelný prostor pro velkou prací a sušicí kapacitu, plnicí otvor o průměru 34 cm pro pohodlné vkládání i vyjímání prádla, nakloněný ovládací panel s velkým displejem v českém jazyce a intuitivní ovládání. Ke komfortu přispívá i vnitřní osvětlení vybraných modelů praček a sušiček. U sušiček je možné i změnit otevírání dvířek. Standardně je pravé, ale pokud vám nevyhovuje – například při umístění sušičky nad pračku, je možné směr otevírání jednoduše změnit.

A ještě jedna dobrá zpráva! Při nákupu vybraných spotřebičů Whirlpool v minimální hodnotě 25 000 Kč získáte atraktivní dárky až v hodnotě 5000 Kč – například spotřebiče ikonické značky KitchenAid nebo obří zásobu prostředků a příslušenství Wpro do kuchyně či prádelny.

Více o akcích na whirlpool.cz/promo-akce.

Zdroj foto: Whirlpool

Související příspěvky