Stavební řezivo pro podzimní kutilství

Léto je již za námi a na nás čeká další roční období, které je opět krásné a výjimečné v jiném směru. Podzim s sebou přináší spoustu barev a zahradu plnou úrody. Kromě potřebných zahradních prací jako je úklid listí nebo prořezávání stromů přichází na řadu také kutilství! Pořiďte si kvalitní stavební řezivo a pusťte se do stavění přístřešků, pergol nebo do rekonstrukce střechy či podkroví!

Připravte se na zimu s novým přístřeškem či střechou

Každý kutil Vám dá za pravdu, že podzimní období je tím nejlepším časem pro výstavbu něčeho nového na Vašem pozemku. Chladnější počasí jde naproti chuti do práce a navíc se s novou střechou či přístřeškem pro auto můžete připravit na příchod zimy. Pro tyto práce potřebujete v prvé řadě kvalitní stavební řezivo. Poradíme Vám, jaké stavební řezivo využijete ke kterým výstavbám, aby Vám Vaše výtvory co nejdéle vydržely!

Do exteriéru volte stavební řezivo čerstvé

Při výběru stavebního řeziva pro Vaší práci je nejdůležitější zaměřit se na dva faktory. Prvním je volba mezi stavebním řezivem čerstvým či suchým. Druhý faktor se poté zaměřuje na samotný materiál dřeva. Obecně se do venkovních prostor více doporučuje stavební řezivo čerstvé, které se prodává ihned po poražení stromu. Suché stavební řezivo zase nachází uplatnění při výrobě stolů, postelí či skříní. A jak je to s výběrem materiálu?

Dub a modřín Vám zkrátka ve venkovních podmínkách vydrží 

Mezi nejpoužívanější stavební materiály do exteriéru se používá dubové a modřínové dřevo, případně buk nebo borovice. Dubové dřevo se pyšní vysokou odolností a je proto vhodné ke konstrukčním účelům. Modřínové dřevo zase vydrží i v těch nejnáročnějších venkovních podmínkách. Obrovský výběr stavebního řeziva různých materiálů a tvarů naleznete u společnosti Dřevobis D&S.

Zdroj foto: Drevobis-ds.cz, Pixabay.com

Související příspěvky