Užijte si šití na domácích strojích Brother

Dovednost umět šít na šicím stroji s sebou přináší řadu výhod. Můžete okamžitě realizovat své nápady, které vedou ke zvelebení domova či ke zhotovení originálních kousků oblečení.

Aby vše běželo jako na drátkách, je třeba vybrat správný šicí stroj, jenž vás v této kreativní činnosti podpoří.

Méně je někdy více

Šicí stroje rozlišujeme dle značek a počtu funkcí, podle nichž jsou určeny buď začátečníkům, nebo pokročilým. Pokud s šitím teprve začínáte, doporučuje se vybrat si pro začátek model základní řady. Ten je vybaven šikovnými funkcemi, které jsou velmi intuitivní. Takováto volba vám usnadní start tohoto populárního koníčka. Určitě uvítáte přednastavené programy několika stehů, jejichž délku a šířku není nutné nijak manuálně upravovat. Vhod rovněž přijde řada bezpečnostních prvků, jež zamezí při vašem prvním seznamování s šicím strojem nepříjemným úrazům. Z toho důvodu také dbejte na stabilní celokovovou konstrukci stroje.

Pro pokročilé švadlenky

Domácí šicí stroje mají co nabídnout i pokročilejším švadlenkám, které si dokáží hravě poradit se složitějšími střihy. S jejich pomocí lze sešívat i silnější materiály, jako jsou riflovina, plátno a další těžké látky. Pokud upřednostňujete šití oblečení, měli byste svou pozornost zaměřit na overlocky, jež vám usnadní práci s pružnými materiály. Nejčastěji se šije čtyřnitným stehem, což znamená, že skrz dvě jehly vedou čtyři nitě. Nejen, že dokáží látku perfektně sešít pružným stehem, ale též ji ihned odstřihnou. Díky tomu získáte začištěný lem, jenž není třeba už nijak upravovat. Tento typ stroje je vhodný hlavně na pleteninu a úplet, u nichž hrozí tzv. utíkání oček. Overlock vám okraje úhledně obnitkuje. Šev je poté krásně hladký a není vytahaný. Využijete ho hlavně k sešívání triček, nátělníků, tepláků, mikin a šatů.

Zdroj foto: brother-czech.cz

Související příspěvky