IKEA otevře plánovací studio v nákupním centru Westfield Chodov

První plánovací studio ve středoevropském regionu otevře IKEA letos v létě v Praze. Nacházet se bude v nákupním centru Westfield Chodov a zaměří se na řešení individuálních potřeb zákazníků v interiéru. Odborníci z IKEA jim zde pomohou s komplexním plánováním včetně kuchyní, ložnic, koupelen i úložných prostor.

Zákazníci si na ploše zhruba 700 m2 budou moci také prohlédnout nabízené materiály, dekory, vybavení i vybrané výrobky, včetně těch pro chytrou domácnost. Součástí bude i osm vzorových pokojů, které znají návštěvníci z obchodních domů IKEA. Studio nabídne i možnost objednat si zboží online.

O zákazníky se bude starat tým osmnácti konzultantů. „Zákazníci se zde budou moci potkat s našimi odborníky na interiérové vybavení, konzultovat s nimi své potřeby a naplánovat konkrétní řešení. Služeb studia budou moci využít také podnikatelé, kteří zařizují komerční prostory,“ říká Eva Božíková, vedoucí plánovacího studia.

„Plánovací studio IKEA se svojí koncepcí odlišuje od běžného typu prodejny. Jako expertní poradna a showroom zajímavým způsobem spojuje výhody osobní konzultace, na kterou zákazník naváže objednávkou. Ve Westfield Chodov jde už o několikátý projekt, který spojuje přednosti fyzického retailu a on-line prostředí, tentokrát navíc v úzké spolupráci s další silnou a celosvětově oblíbenou značkou,“ vysvětluje Petra Valentová, marketingová manažerka Westfield Chodov, a dodává: „Věříme, že plánovací studio IKEA osloví velkou část našich zákazníků a jejich zážitku z návštěvy Westfield přidá nový rozměr.“

V Česku má IKEA čtyři obchodní domy: Praha – Černý Most, Praha – Zličín, Brno a Ostrava. Dlouhodobě se snaží být pro zákazníky dobře dostupná a nabídnout jim možnosti pohodlného nakupování. Plánovací studio je součástí tohoto expanzního plánu v regionu Česko, Maďarsko a Slovensko. Výrobky IKEA si mohou zákazníci objednávat do výdejních míst v Hradci Králové, Liberci, Zlíně, Olomouci, Českých Budějovicích a Plzni. V plánu je otevření výdejních míst také v Karlovarském a Ústeckém kraji.

Zdroj foto: Ikea.cz, Westfield Chodov

Související příspěvky