Jak moc velké riziko je námraza pro plechovou střechu? Velké ne, ale…

Plech je léty prověřenou a často používanou střešní krytinou, která s přehledem zvládá i rozmary počasí. Jak tento typ střešní krytiny snáší zimní období a jak si poradí s námrazou?

Za moderní plechovou střechu se nemusí stydět rodinný dům, horská chata ani hotel. V zimě oceníte také fakt, že po plechové střeše sníh snadno sjede a konstrukce není zbytečně přetěžována. Se sněhem a ledem pomohou i speciální střešní komponenty, které brání jeho hromadění na střeše a náhlému pádu. Jak je to ale s námrazou a odolností tohoto střešního materiálu?

Výhody plechové střechy nejen v zimě

Plechová střecha v zimě: Pozor na zateplení a odvětrávání

Moderní střešní krytiny jsou navržené s ohledem na vlivy prostředí. Odolají vysokým teplotám i silnému mrazu a ani námraza je nepřekvapí. Je-li ale vaše stavba nedostatečně zateplena či odvětrávána, může plechová střecha namrzat, hromadí se na ní sníh a led.

V zimě se na střeše mohou tvořit i silné ledové krusty, které při pádu ohrožují okolí domu nebo procházející osoby. Vše se dá řešit speciálními zachytávači sněhu a protisněhovými mřížemi.

Rizika pokládky střechy svépomocí

Jak vybrat tu pravou střechu? Vyzkoušejte Blachotrapez

Jak si můžete být jistí, že jste pro svou střechu zvolili tu nejkvalitnější plechovou krytinu? Podívejte se na střechy Blachotrapez. Blachotrapez dodává také zachytávače sněhu a všechny další komponenty, které vaše střecha v zimě potřebuje.

Střechu si vždy nechte položit odborníky. Ti zajistí, aby neobsahovala netěsnosti, které mohou způsobit například zatékání vody a její namrzání v zimě. To poškozuje nejen střechu, ale může to způsobit další nepříjemnosti celému domu.

Česká republika se nachází v oblasti, kde silný mráz nebývá výjimkou. I přesto se plechové střechy nemusíte bát. Stačí zvolit odolnou krytinu a nechat si střechu odborně nainstalovat, včetně nezbytných ochran proti hromadění sněhu a ledu.

Zdroj foto: Blachotrapez.cz

Související příspěvky