Letos na trhy on-line

Letošní rok nebudou mít vánoční trhy podobu, na jakou jsme po řadu let zvyklí. V některých městech je počet stánků výrazně omezen, jinde zrušili trhy úplně. Možností, jak nepřijít o tržby, ale také o nákup řemeslných produktů, je přesunout se do on-line světa.

Vánoční trhy mají dlouhou tradici a vznikly již v období pozdního středověku v německy mluvících zemích. Měly za úkol zásobit obyvatele potravinami, oblečením a dalšími potřebami před zimním obdobím. Později se pak sortiment rozšířil ještě o ručně vyráběné hračky, pletené koše, sladkosti a i dnes nezbytné pečené kaštany. Vánoční trh na Staroměstském náměstí patří společně s vídeňským na Rathausplatz nebo norimberským na Hauptmarkt a Rüdesheim mezi nejznámější. Nyní je čas na proměnu v moderní on-line tržiště. S šablonami Webnode můžete postavit váš virtuální stánek během pár minut.

Po rychlé registraci na www.webnode.cz si stačí vybrat jednu z nabízených e-shopových šablon (například pro prodej rukodělných výrobků, ručně vyráběné kosmetiky, farmářských produktů a celou řadu dalších). Přestože jsou šablony přednastavené pro konkrétní téma (například ovocný sad pro farmáře nebo tvořivé ruce pro kutily), může si je v případě zájmu každý upravit a přizpůsobit podle vlastních představ. V každé z nich je připraveno několik ukázkových výrobků. Díky nim si lze vyzkoušet, jak bude internetový obchod vypadat a jak se dá s výrobky pracovat. Po výběru šablony se ukázkové výrobky jednoduše vymažou. Editovat lze také platební metody, zvolit měnu nebo výši DPH. Vše na jednom místě. Výhodou je i responzivní verze šablon, to znamená, že se e-shop bude dobře zobrazovat na stolním počítači i mobilním telefonu. Díky testovacím objednávkám a e-shopové statistice lehce zjistíte, zda vám editor vyhovuje. Jednoduché uživatelské prostředí je v českém jazyce a v případě problémů se můžete obrátit na podporu. Na šablonách Webnode je v České republice založeno přes 32 000 e-shopů.

A pokud si chcete projít on-line tržiště, zveme vás na návštěvu stánků, které vznikly na šablonách Webnode. Na správném tržišti nesmí chybět pochutiny, připravované s láskou a v malém množství. Pro pečení cukroví nebo chutnou ranní snídani sáhněte po doma připravených džemech www.pepovydobroty.cz . Dalším oblíbeným produktem jsou ručně vyráběné šperky, kde každý kus je originál. Zastavte se na chvilku u Dřevěných šperků a vyberte si dřevěný prstýnek nebo přívěsek. Správný trh by samozřejmě nebyl bez keramiky. Dům keramiky vám nabídne vlastní popisné číslo nebo jinou veselou keramiku, kterou můžete ozdobit váš domov. Nakonec přihoďte pár drobností, jako jsou ručně šité pytlíčky.

Zdroj foto: Webnode.cz, Pixabay.com

Související příspěvky