Soutěž o balíček produktů značky Signal

Tři z vás mají možnost vyhrát dárkový balíček zubních past Signal Detox a dalších produktů společnosti Unilever.

Dárkový balíček obsahuje 2 druhy zubní pasty Signal Detox, Bio čaj pukka a přírodní mýdlo schmidťs.

Společnost Unilever přichází na český trh se zubní pastou Signal Detox, jejíž obal bude u nás plně recyklovatelný. Došlo k odstranění hliníkové vrstvy z tuby a obal se tak bude moci vracet zpět do oběhu.

Soutěžní otázka:

Kolik % recyklovatelného materiálu obsahuje obal zubní pasty Signal Detox?

a) 20 %

b) 50 %

c) 100 %

Pošlete nám správnou odpověď, své jméno, adresu a telefon na e-mail: soutez@hmg.cz. Do předmětu zprávy napište: HOMEMAGAZINE – Signal Detox. Ze všech došlých e-mailů vyhrává správná odpověď: 100, 200 a 300, tyto e-maily od nás obdrží výhru.

Soutěž trvá od 22.6. – 28.6. 2020.

První plně recyklovatelná tuba od značky Signal na českém trhu

Společnost Unilever přichází na český trh se zubní pastou Signal Detox, jejíž obal bude u nás plně recyklovatelný. Došlo k odstranění hliníkové vrstvy z tuby a obal se tak bude moci vracet zpět do oběhu. Již nyní je z 31 % tvořen recyklovaným materiálem. Jedná se tak o další příspěvek společnosti ke konceptu cirkulární ekonomiky.

Tradiční tuby zubních past, jak je všichni známe, jsou tvořeny kombinací materiálů na bázi polyethylenu a hliníku. Polyethylen obalu zajišťuje lesk, dobře se na něj tiskne a má vysokou teplotní odolnost. Hliník plní úlohu bariéry proti vnějším vlivům. Použití kombinace těchto materiálů je funkční, znemožňuje však tyto obaly recyklovat. Proto tuby od zubních past obvykle končí ve spalovnách.

Společnost Unilever se tuto skutečnost rozhodla změnit. V současné době přichází na trh se zubní pastou Signal Detox, která je tvořena z 94,5 % ingrediencemi přírodního původu a jejíž obal se novou technologií vyrábí pouze na bázi polyethylenu. Díky odstranění hliníkové vrstvy lze obal plně třídit a recyklovat, a přitom splňuje veškeré normy bezpečnosti a kvality výrobku. Obal se zároveň skládá z 31 % již recyklovaného materiálu a tubu se zubní pastou zakoupíte pouze bez papírové krabičky.

Ačkoliv se minimalizováním a recyklací obalů zabývá naše společnost celosvětově, v každé zemi fungují jiné principy třídění a recyklace odpadu. Globální změny v obalech tedy ne vždy vyhovují našim lokálním podmínkám. Díky spolupráci se společností EKO-KOM jsme si na lokální úrovni ověřili, že nový obal je pro náš recyklační proces vhodný. Značně tak můžeme ulehčit vyprodukovanému odpadu ze zubních past,“ dodává Kateřina Charvátová, Brand manažerka značky Signal.

Právě se společností EKO-KOM a recyklátorem dutých plastů společnost Unilever pilotně testovala nové tuby ohledně jejich recyklovatelnosti. Potvrdilo se, že tento materiál je možné v České republice recyklovat.

Celková potřeba obalových materiálů pro zubní pasty Signal se značně sníží. Až 30 % obalového materiálu může být ušetřeno, pokud není jako součást balení použita papírová krabička. Společnost Unilever chce s tímto konceptem pokračovat i nadále a do konce roku 2022 plánuje mít postupně tento ekologický koncept etablovaný pro celé portfolio značky Signal, aby snížila spotřebu obalových materiálů a dopady na životní prostředí.

Doporučená maloobchodní cena Signal Detox je 119,90 Kč.

Informace o dalších výrobcích značky Signal naleznete na www.signalweb.cz.

Související příspěvky