Ruční šlehač, nebo kuchyňský robot? My máme jasno!

Pečete rádi? A jak dlouhou dobu jste ochotni v kuchyni trávit? Pokud v kuchyni nechcete trávit celý den, ale bez čerstvě upečeného koláče si nedokážete představit nedělní odpoledne, máme pro vás jeden tip. Čas strávený přípravou těsta vám zkrátí výkonný kuchyňský robot.

Tytam jsou doby, kdy si hnětení těsta žádalo vypracované svaly. Naše babičky vůbec nepotřebovaly fitness centra, posilovaly přímo u plotny nebo právě při zadělávání a vypracovávání těsta. Tuto práci je dnes možné delegovat na šikovné pomocníky – kuchyňské roboty nebo šlehače, které vám s přípravou pomohou.

Ruční šlehač, nebo kuchyňský robot? My máme jasno!

Jaký zvolit?

Obchody s elektrospotřebiči jsou pomocníků do kuchyně plné, ale všechny se nám do kuchyně jednoduše nevejdou. Co s tím? Existují dvě možnosti. Buď se zaměříte jen na ty, které opravdu potřebujete, nebo na ty, které zvládají několik činností najednou. To je třeba kuchyňský robot Kenwood.

Míchá, šlehá, hněte i vaří

Kuchyňské roboty Kenwood míchají, šlehají, hnětou, sekají a modely nové řady Cooking Chef dokonce i samy váží, ohřívají a vaří. Jeden takový přístroj tak bez problémů nahradí ruční šlehač, tyčový mixér nebo multifunkční hrnec.

Ruční šlehač, nebo kuchyňský robot? My máme jasno!

Robot s dotykovou obrazovkou

Na dotykovou obrazovku jste možná zvyklí u svého počítače, telefonu či mobilu. Věděli jste ale, že jí může být vybavený i kuchyňský robot? Nastavení tak můžete zadávat přímo na dotykové obrazovce. Pomocí přehledného menu tak nastavíte program, teplotu, čas a interval míchání. To je nová úroveň vaření a přípravy jídel.

Peče i vaří

Došly vám baterky ve vaší kuchyňské váze? Ani ji nepotřebujete. Ingredience za ní zváží kuchyňský robot. Především však můžete vybírat až ze třinácti přednastavených programů SimpleTouch, které spolu s těmi základními, jako jsou hnětení a kynutí těsta, obsahují i programy na výrobu sněhového pečiva, pomalé vaření či vaření v páře. Tento robot tak spolu s pečením zvládá i vaření. Chytré, že?

Zdroj foto: Kenwoodworld.com

Související příspěvky