Recept: Krůtí roláda se svěží bylinkovou nádivkou

Pozvěte domů jaro a vykouzlete šťavnatou krůtí roládu s křupavou krustou a se svěží nádivkou ze zelených bylinek. Ideální sváteční pokrm pro velikonoční setkání s rodinou.

Recept: Krůtí roláda se svěží bylinkovou nádivkou

Na 8 porcí budete potřebovat:

  • 1,5 kg krůtího prsa vcelku
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • máslo
  • cibule a česnek
  • 400g směsi listové zeleniny a bylin (např. baby špenát, medvědí česnek, mladá kopřiva)
  • 200g slaniny
  • 50g tvrdého bílého pečiva
  • hrst bylinek (medvědí česnek, petržel)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

A jak na to?

  1. Nejprve si připravte maso na roládu, krůtí prsa rozkrojte na plát o výšce asi 3-4 centimetry a zlehka naklepejte. Maso z obou stran osolte a opepřete a vnitřní stranu potřete hořčici.
  2. Pro nádivku nechte na másle zpěnit nasekanou cibuli s česnekem, potom přidejte zelenou směs a pozvolna duste, až se tekutina odpaří. Dochuťte solí a nechte zchladnout.
  3. Zelenou nádivku rovnoměrně rozložte na maso, zarolujte a stáhněte potravinářským provázkem, aby roláda držela tvar.
  4. Pečte pomocí horkého vzduchu při 190°C a pokud máte možnost, přidejte funkci pro střední úroveň páry – maso bude opravdu měkoučké a zůstane plné lahodné šťávy. Roládu vložte na plech, podlijte trochou vody a povrch rolády poklaďte plátky slaniny. Pečte 50 minut až hodinu, povrch rolády by měl být zlatavý.
  5. Mezitím si připravte křupavou drobenku navrch. Do mixéru přidejte na kousky natrhané pečivo, bylinky, olivový olej, špetku soli a pepře a rozmixujte najemno. Drobenku prsty přimáčkněte navrch rolády a dopékejte dozlatova dalších 10 minut.

Kaya a její inspirace

Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál.

Kaya používá parní troubu Whirlpool W11I OP1 4S2 H s extra velkým objemem 73 l, generátorem páry, s Wi-Fi a se senzorovou technologií 6. SMYSL pro ideální výsledek s nejnižší možnou spotřebou elektrické energie. Trouba má taképokročilou technologii SteamSense+ pro pečení s nízkou, střední nebo vysokou úrovní páry v kombinaci s horkým vzduchem o teplotě 140-220 °C. Trouba se hodí i pro regeneraci uvařených pokrmů, rozmrazování, pečení mražených jídel nebo vaření ve 100% páře. Skvělá je i možnost péct až na čtyřech úrovních najednou bez smíchání vůní a chutí. Trouba se ovládá prostřednictvím velkého barevného displeje v češtině a také na dálku přes mobil a aplikaci 6th SENSE LiveApp. O čistotu se postará samočisticí parní systém HydroClean. Doporučená cena této trouby z prémiové Whirlpool W Collection v úsporné třídě A+ je 36 990 Kč.

Více na www.whirlpool.cz

Zdroj foto: Whirlpool

Související příspěvky