Betonový plot bude třešničkou na dortu vašeho domu, osloví dekorativním vzhledem i snadnou realizací

Když dojde na výběr oplocení kolem domu a zahrady, je to pro mnoho majitelů domů oříšek. Ruku na srdce. Každý má jiný vkus nebo se prostě nemůže rozhodnout. Není divu. V dnešní době je k dispozici hodně možností, ale ne všechny jsou ve výsledku výhodné.

Každý majitel nemovitosti klade důraz na to, aby mu plot s domem dokonale ladil. Jenomže to není všechno. Toto kritérium je jistě klíčové, ale je zapotřebí zohlednit i jiné faktory. Je naprosto jasné, že je nutné klást důraz na cenu i trvanlivost materiálu, z něhož je oplocení pozemku vyrobeno. Novostavbě či jinak vyšperkované budově nebude slušet cenově dostupný drátěný plot, ten je vhodný jedině tak na zahradu a dobře poslouží jako ochrana před únikem zvířat z pozemku. Na ten byste měli rychle zapomenout.

Betonový plot bude třešničkou na dortu vašeho domu, osloví dekorativním vzhledem i snadnou realizací

Myslete na všechno

Někomu se líbí dřevěné ploty, ale ty se příliš nehodí k novostavbám a modernějším domkům. Dále tu máme plastové oplocení, ale to po čase „zestárne“ a není tak krásné. Kovové prvky mají své kouzlo, ale je přes ně vidět a také jsou finančně náročnější. Nejvýhodnějším kandidátem pro všechny je betonový plot. Ptáte se proč? Ihned vás osloví dostupností v mnoha designech, dlouhou životností a odolností vůči povětrnostním vlivům, snadnou údržbou a realizací. Díky moderním technologiím jsou betonové tvarovky nádherné a budou slušet každému domu, komerční budově i zahradě. Nehledě na to, že vaši nemovitost ochrání před zvědavými pohledy sousedů a kolemjdoucích. Poznáte, co je skutečné soukromí.

Betonový plot bude třešničkou na dortu vašeho domu, osloví dekorativním vzhledem i snadnou realizací

Postavit betonový plot není věda

Dáte-li přednost oplocení z betonu, uděláte správný krok. Plot si můžete postavit sami, dokonce k tomu nepotřebujete ani stavební povolení, postačí jen ohláška na úřadě. K výstavbě plotu jsou potřebné plotové tvárnice, ztracení bednění, plotové sloupky či výplně. Záleží na vás, zda se rozhodnete pro plné oplocení z plotové tvárnice, nebo vzdušnější variantu s plotovými sloupky a lehčí výplní. V obou případech bude vaše nemovitost dostatečně chráněna a na pozemku se budete cítit bezpečně.

Betonový plot bude třešničkou na dortu vašeho domu, osloví dekorativním vzhledem i snadnou realizací

Jak na to?

První krok, který vás dovede ke spokojenosti, je výběr firmy nabízející kvalitní plotové tvárnice a betonové prvky. V našem případě je to společnost Presbeton. Následují bourací práce, urovnání terénu a pokládka základu. Zapomeňte na klasické ztracené bednění z desek a využijte betonové tvarovky, které do sebe díky zámku dokonale zapadají. Ušetříte si tak spoustu práce. Dále pokračujte s instalací betonových sloupků a výplně. Nemusíte se však rozhodnout pro oplocení z tvarovek. Určitě se vám zalíbí železobetonový deskový plotový systém z nosných sloupků, výplňových panelů a zákrytových desek, který je k dispozici ve výškách 120, 160, 200 a 240 cm.

Zdroj foto: PRESBETON

Související příspěvky