Nenechte se zaskočit a připravte se na zazimování zahrady. Drobné opravy zvládnete vyřešit sami

Spolu s podzimem přichází nejen sychravé počasí a nižší teploty, ale také čas na opravy před začátkem zimy. Především na zahradě, kde jsou vlivy počasí nejintenzivnější, byste přípravy neměli podcenit. Déšť, vlhko, mrazy a sníh mohou v následujících měsících potrápit i zkušené kutily. Kvalitní lepicí páskou je ale možné vyřešit maličkosti i větší opravy.

S podzimní zahradou se pojí nejen bohatá úroda ovoce a zeleniny, ale zejména také příprava na chladné počasí. Kromě úklidových prací a rytí záhonů přichází na řadu i opravy nářadí nebo různých trhlin a prasklin například na bazénu či okapu. Pokud hledáte rychlé a účinné řešení, které problém snadno vyřeší, sáhněte po lepicích páskách.

V druhé polovině roku se přirozeně zvyšuje vlhkost, přicházejí deště a mrazy. Některé nově vzniklé trhliny na mokrých površích, typicky třeba na bazénu nebo sudu na dešťovou vodu, vyžadují okamžitou nápravu a mohou vás tak nepříjemně potrápit. Opravná páska tesa® Ultra Power Under Water je spolehlivým řešením i v náročných klimatických podmínkách. Má silnou vrstvu lepidla, díky které drží na nejrůznějších površích, dokonce i na textilu, a vydrží i v extrémních teplotách. Díky těmto vlastnostem nemusí být pouze dočasným, ale i trvalým řešením problému.

HyperFocal: 0

S poškozeným okapem i hadicí si snadno poradí…

Obzvláště prasklý okap si v období častých podzimních dešťů zaslouží vaši pozornost. Nemusíte se ale obávat složité výměny či tmelení. S kvalitní lepicí páskou ho zvládnete snadno opravit sami.

Zahradní hadice je důležité po skončení sezóny uklidit do kůlny či sklepa a řádně zazimovat. Pokud tak neučiníte, může dojít k jejich poškození mrazem a nemusí vám na začátku jarního období správně těsnit či mohou dokonce prasknout. I v takových případech ale můžete sáhnout po voděodolné Opravné pásce tesa® Ultra Power se silným lepidlem, která si s opravou poradí.

Odborník radí – Jan Dub, marketingový manažer společnosti tesa®

Opravné lepicí pásky jsou dostupným a účinným řešením při drobných opravách na zahradě i v domácnosti. Je ale důležité myslet na to, že ne každá páska je vhodná pro jakékoli povrchy. Správná přilnavost pásky je totiž klíčovou vlastností, která vám může zaručit i dlouhotrvající výsledky oprav. V podzimních a zimních měsících je pak důležité vybrat ty, které vydrží i mrazivé teploty. Dalším důležitým faktorem je pak odolnost vůči vlhkosti, například v případě zalepení bazénu, hadice nebo potrubí se jedná o zcela nejdůležitější faktor, abyste dosáhli žádoucího výsledku.

Zdroj foto: Tesa.com

Související příspěvky