Správná péče zajistí dokonalý vzhled vaší podlahy

Přestože bývají generální úklidy domácnosti spíše spojovány s jarem, nenechte se mýlit, přicházející podzim je pro gruntování jako stvořený. Na co se zaměřit? Na podlahy. Ty vinylové i laminátové jsou sice již z výroby precizně ošetřené, jejich životnost a dokonalý vzhled však podpoříte tou správnou péčí.

Laminátové i vinylové podlahy jsou vyrobené tak, aby odolaly zkoušce času. Tou správnou péčí ale docílíte toho, že budou i po pár letech vypadat jako ze žurnálu.

Jak čistit laminátovou podlahu?

Podlaha se ušpiní, tomu se nedá zabránit. Laminátové podlahy Quick-Step se však snadno udržují.
Téměř všechny laminátové podlahy jsou odolné vůči vodě díky technologii HydroSeal, což je vodoodpudivá vrstva, která zabraňuje pronikání vody do drážek podlahy. To znamená, že je můžete čistit za pomocí vody beze strachu.

Blátivé stopy, rozlitá tekutina nebo ošklivá rýha – někdy je život těžký a vaše laminátová podlaha má na sobě stopy, které to dokazují. Ale nepropadejte panice: obvykle to lze napravit! Na skvrny, ale také na celé podlahy, použijte čisticí přípravek Quick-Step, který si se záludnými skvrnami dobře poradí.

Pečujte o vinylovou podlahu s láskou

Udržovat novou vinylovou podlahu v perfektním stavu je jednoduché a snadné. S vinylovými podlahami Vinyl Flex a Alpha Vinyl zvládnete péči o ně jednoduše se vším: smetákem, vlhkých mopem či vysavačem. U vinylové podlahy Alpha Vinyl můžete použít dokonce i parní čistič. Ale pozor: pára by neměla přijít do přímého kontaktu s prkny (otvor zakryjte hadrem) a trysku byste neměli přikládat na jedno místo déle než na několik okamžiků.

Triky a tipy pro správnou péči

Chcete mít podlahu vždy ve špičkovém stavu? Zkuste pár zaručených tipů. Vyzkoušeno na vlastní podlaze!

  1. Pro dosažení nejlepších výsledků se ujistěte, že je váš mop vlhký – nikdy není mokrý.
  2. Nikdy nepoužívejte přírodní mýdla nebo saponáty. Ty zanechávají na povrchu lepkavé zbytky, které lze jen velmi těžko odstranit.
  3. Abrazivní čisticí prostředky jsou také jednoznačné ne, protože zmatní povrch vaší podlahy.
  4. Před pokusem o odstranění vosku ze svíček nebo dokonce žvýkačky, je nechte nejprve zcela zaschnout. Po zaschnutí je velmi opatrně seškrábněte.
  5. P prkna a dlaždice vytírejte vždy podélně, abyste se vyhnuli zasychajícím šmouhám.
  6. Drobný písek, kamínky nebo například nábytek jsou jen některé z mnoha předmětů, které mohou dřevěnou, vinylovou nebo laminátovou podlahu poškrábat. Prevence je lepší než léčba: nábytek raději zvedejte, než abyste ho tahali, a používejte plstěné podložky, abyste zabránili vzniku škrábanců a dalších poškození.
  7. Vsaďte na čisticí sadu Quick-Step, která obsahuje mop z mikrovlákna a držák se speciálně vyvinutým čisticím prostředkem.

Související příspěvky