Pokud vybíráte pomocníky do kuchyně, nezapomeňte na smaltované nádobí!

Řadíte-li se k lidem, kteří si myslí, že smaltované nádobí patří do starého železa, tak to se velice mýlíte. V posledních letech je velmi trendy, a to nejen díky nízké pořizovací ceně. Smaltované mísy a pekáče jsou velmi kvalitní a designové kousky do kuchyně.

Smaltované nádobí bylo populární před mnoha desítkami let a o jeho výhodách by mohly vyprávět především naše babičky. Pamatujete si na husičku upečenou ve smaltovaném pekáči, která se rozplývala na jazyku? Ano, smalt je velmi odolný materiál, který předčí vaše představy.

Pokud vybíráte pomocníky do kuchyně, nezapomeňte na smaltované nádobí!

Léty ověřená kvalita

Když porovnáte smaltované mísy a smaltované pekáče s jinými druhy nádobí, vyjdou z testu jako vítězové. Stačí se mrknout na internetové porovnávače kvality a přesvědčíte se na vlastní oči. I když je nádobí například z nerezu a keramiky špičkové, na smalt prostě nemá. Ve smaltovaných mísách zaděláte těsto na koláče a chleba, díky ouškům se vám s ním bude báječně pracovat. Kdybyste zpracovávali těsto v nerezové anebo skleněné míse, s komfortem práce nepočítejte! Obdobné je to s pečením hus, kachen a kuřat. Smaltované nádobí je prostě při vaření nenahraditelné.

Proč zvolit smalt?

I když má smaltované nádobí svoje mouchy, jedná se o zdravotně nezávadný materiál pyšnící se vysokou odolností a dokonalými tepelnými vlastnostmi. Sice může některá hospodyňka nadávat, že se časem oprýská, ale ono také záleží na tom, jak se s ním zachází! Pravdou je, že jsou smaltované produkty léty prověřené a designově příjemné, o lidové pořizovací ceně ani nemluvě. Pakliže se vám tento druh pomocníků do kuchyně líbí, podívejte se na nabídku firmy Belis, která vyrábí a prodává oblíbené smaltované nádobí Sfinx. V nabídce vás jistě zaujmou i další vychytávky do kuchyně, jako jsou hmoždíř na kořenídžezva, cedníky, talíře a kuchyňský textil.

Zdroj foto: Smaltovane-nadobi-sfinx.cz, Pixabay.com, Pexels.com

Související příspěvky