Jak vybrat manželskou postel

Najít tu pravou postel může být někdy složité. Při jejím hledání je třeba vzít v úvahu mnoho faktorů, jako je styl vašeho spánku, prostorová omezení a uspořádání vaší ložnice. Manželská postel je však skvělou volbou jak pro páry, tak pro spáče, kteří preferují prostor navíc. Chcete najít skvělou postel? Tak při rozhodování zvažte následující faktory.

Vybírejte dle prostoru, který máte k dispozici

Manželské postele se doporučují pro ložnice, které mají alespoň 18 metrů čtverečních. Nákup manželské postele do menšího pokoje může zabrat místo navíc a ztížit manévrování kolem nábytku v ložnici. Interiéroví designéři doporučují ponechat kolem postele minimálně 20 centimetrů prostoru, který zabezpečí pohodlný pohyb. Pokud je naopak vaše hlavní ložnice výrazně větší, než je standardní minimální doporučení, použijte postel jako ústřední prvek místnosti. K němu pak dolaďte zbytek nábytku tak, aby ložnice působila stylově, a abyste se v ní hlavně cítili dobře.

Styl spánku je důležitější, než si myslíte

Každý má jiné preference, pokud jde o to, kolik prostoru pro spánek potřebuje. Existuje vícero druhů a velikostí manželských postelí. Můžete proto vybírat od těch nejmenších, které mají šířku 120 centimetrů, klasické velikosti 160 nebo 180 centimetrů, až po ty největší postele se šířkou 200 nebo 220 centimetrů

Najděte svůj styl

Některé rámy manželských postelí jsou o 1,5 až 3 centimetry širší než matrace. Důvodem je zajištění dostatečné podpory. Mnoho rámů zabírá více místa, no zároveň zlepšuje vizuál postele a doplňuje styl celé ložnice. Vybírat můžete ze širokého sortimentu, včetně panelových rámů, rámů z masivního dřeva, kovových rámu, nebo klasických čel (zejména všívaných). Čalouněná postel je častou volbou mnoha mladých párů, kteří se snaží o vytvoření dizajnové ložnice sjednocením všech použitých materiálů. Oblíbené jsou také postele s úložným prostorem, které vám ušetří místo ve skříni. Pokud máte prostorová omezení, zvažte nákup tenkého kovového rámu nebo nízkoprofilového dřevěného lamelového rámu, a využijte prostor pod postelí na maximum.

Širokou nabídku kvalitních manželských postelí, ložnic a dřevěného nábytku naleznete třeba na www.proximastore.cz.  Vyberete si zde bez ohledu na prostornost vašich místností, rozpočet, nebo preference.

Zdroj foto: Proximastore.cz, Adobe Stock, Pixabay.com

Související příspěvky