Věnujte dostatečnou péči Vašemu čalouněnému nábytku

Sedací souprava bývá dominantou obývacího pokoje a místo pro odpočinek či setkání s rodinou a přáteli. Na výběru sedací soupravy si tak každý dává maximálně záležet a volí ty nejpohodlnější materiály. Čalouněný potah může být textilní, kožený nebo koženkový. Každý tento potahový materiál však vyžaduje speciální péči, aby s námi co nejdéle vydržel v tom nejlepším možném stavu. A jak na to?

Domácí péče o čalouněný nábytek většinou nestačí

Čistíte svou sedací soupravu čistícími prostředky, které doma najdete? Nebo se pokoušíte vzniklé nežádoucí skvrny odstranit pomocí vysavače či hadříku? Všechny tyto metody čištění mohou vést k narušení vnitřní struktury čalounění a k nevratnému poškození materiálu. Navíc se Vám nemusí povést čistící prostředek ze sedací soupravy dostat a na povrchu vzniknou nepěkné mapy. Svěřte péči o svůj sedací nábytek do rukou odborníkům. Váš čalouněný nábytek tak bude nejen čistý, ale také zbavený veškerých alergenů, pachů či roztočů. 

Čištění čalounění s pomocí hloubkového čištění

Při výběru firmy zabývající se čištění čalounění vsaďte na firmu s dlouholetými zkušenostmi. Firma Boček funguje na trhu již od roku 1999 a mezi jejich zákazníky patří rodiny, ale také velké firmy. Vaší sedací soupravu, matraci či postel vyčistí za pomocí hloubkového čištění. K tomu využívají speciální stroje a techniky, během kterých je čalouněný povrch čištěný za pomocí tlaku vody a šetrných čistících prostředků. Ty jsou po aplikaci ze sedací soupravy následně odsávány a nedochází k poškození povrchu. 

Čalouněnému nábytku dopřejte péči alespoň jednou ročně

Čištění čalounění se doporučuje provádět 1-2x ročně. Kromě odstranění hluboce usazených nečistot rovněž osvěžíte barvy na svém čalouněném nábytku, který bude následně vypadat jako nový. 

Zdroj foto: Cisteni-kobercu.com

Související příspěvky