Variabilní využití dlažby a obkladů ve Vaší moderní domácnosti

Během zařizování či rekonstrukce našich domů čím dál tím více lidí volí dlažbu a obklady. Materiál se dá zakomponovat do koupelny, do kuchyně, ale také například do obývacího pokoje nebo i do exteriéru. Na oblibě stoupají obklady s imitací přírodních materiálů či velkoformátové obklady. Jejich výhodou je snadná údržba a bohatý výběr, ze kterého si vybere opravdu každý. Během výběru je však důležité zaměřit se i na správný výběr lepidla na obklady a dlažby, jelikož pro každý typ dlažby si žádá lepidlo trochu jiné.

Zaměřte se na kvalitní výběr lepidla na obklady a dlažby Sakret

Výběr lepidel na obkladové prvky musí být široký, aby bylo možné vyhovět každému požadavku na instalaci. Od ideálního lepidla se očekává přiměřená cena a ta nejlepší životnost a garance výdrže. Pokud si chcete pojistit, že obklady vydrží připevněné i v náročných podmínkách, jako jsou změny teplot či velká namáhavost, vsaďte na flexibilní mrazuvzdorné lepidlo. Velký výběr lepidel na obklady a dlažby naleznete u firmy Sakret.

Nechte si poradit se správnou aplikací lepidla na dlažby

A jaký je správný postup, který byste měli dodržet při instalaci dlažby, aby vám dobře a dlouho sloužila? Počítejte s tím, že spotřeba lepidla na obklady či dlažbu závisí na velikosti dlaždic a použitého hřebene. Před lepením dlažby je nutné povrch dostatečně očistit od prachu a mastnoty, vyrovnat a odstranit veškeré nerovnosti. Následuje penetrace, která zajistí rovnoměrnou savost povrchu. Aplikace dlažby ve vlhké místnosti si ještě žádá hydroizolační nátěr po kterém přichází na řadu již samotné lepení dlažby. Po nanesení lepidla vtlačte do vrstvy dlaždici a ze spáry vyškrábněte přebytečné lepidlo.

Zdroj foto: Sakret.cz. Pixabay.com

Související příspěvky