Jak si zvolit ten pravý bazén?

Jak se zdá, letní měsíce budou v následujících dekádách mnohem teplejší, než jsme byli doteď zvyklí. Je tedy dobré být připraven. To může mimo jiné znamenat i koupi bazénu. Pokud máte u domu volný pozemek, neměli byste váhat.

Není to tak drahé

Zahrady okolo rodinných domků jsou stále častěji obdařeny koupacími plochami. Není to dáno jen tím, že jsou v létě větší vedra, ovšem také nižšími cenami bazénů. Nejen nadzemní modely, které u nás dominují, ale i zapuštěné typy jsou o něco levnější. Stále se nejedná o bezvýznamnou investici, nicméně si díky vlastnímu domácímu koupališti nemusíte vybrakovat rodinné úspory.

Jak si zvolit ten pravý bazén?

Hodně záleží na tom, co si vyberete. V případě, že chcete zapuštěnou vodní plochu, existují tři základní typy:

1. Přelivové bazény – jedná se o luxusní modely, které se vyznačují hlavně takzvaně napnutou hladinou. Ta je v jedné rovině s břehem, což je nejen oku lahodící efekt, ale i velice praktické. Vodní plocha se díky tomu jednodušeji čistí a zároveň nepůsobí v prostředí jako cizorodý prvek, což některé bazény ano.

2. Skimmerové bazény – patří mezi nejžádanější typy hlavně díky své vysoké odolnosti. Z dlouhodobého hlediska jde jednoznačně o skvělý kup, jelikož toto koupání vám vydrží sloužit opravdu spoustu let bez nutnosti oprav.

3. Bazény vypláštěné těžkou fólií – v podstatě se jedná o koupací plochu navrženou na míru. Díky technologii vypláštění si můžete navrhnout tvar bazénu dle svých vlastních preferencí. Fólie je samozřejmě vysoce odolná proti mechanickému poškození a rovněž i UV záření. Je možné si ji vybrat v mnoha barevných i vzorových variacích.

Jak si zvolit ten pravý bazén?

Zastřešení

Pokud chcete opravdovou prémiovou kvalitu za rozumné peníze, bazén ALBIXION by pro vás měl být tím pravým ořechovým. Ve všech ohledech jde o dobrou investici.

Skvělé navíc je, že se pro každou zapuštěnou verzi dá pořídit i střecha. Ta má nejen ochrannou funkci, ale rovněž umožňuje prodloužit si koupací sezónu, často i o měsíce.

Zdroj foto: Albixon.cz

Související příspěvky