Proč je betonová jímka lepší, než plastová? Aneb když tradiční materiál nabídne více

Dostali jste se do situace, kdy musíte řešit neexistující obecní kanalizaci? Stále je to na mnoha místech bohužel problém. Dokonce i pár kilometrů za městem můžete narazit na místa, kde dosud kanalizace neexistuje. Řešit to tedy musíte buď septikem nebo čističkou odpadních vod. Protože je čistička nákladná, více zájemců je samozřejmě o klasický septik. Ten dnes pořídíte velmi snadno. Většina septiků je však z plastu, který může skýtat určitá úskalí. Zejména je to životnost a v mnoha případech také nutnost obetonování, aby se plastová nádoba dostatečně zpevnila. To nehrozí u betonových jímek, kde se navíc přidává široká využitelnost mimo samotný kanalizační systém.

Co vše nabídne betonová jímka?

Jak jsme zmínili v úvodu, betonovou jímku považuje za lepší řešení před plastem stále více lidí. Kromě toho zde vstupuje také otázka její vyšší využitelnosti. Skutečně, levné jímky z betonu totiž nemusí být pouze klasickým septikem, ale mohou zastat také další funkce. Především to může být:

  • Nádoba na dešťovou vodu
  • Základ pro vybudování sklepa

Díky klasické betonové jímce tak můžete najít celou řadu využití, která se vám mohou doma na zahradě hodit. Stále častěji se dnes například stává, že není možno v některých obcích zalévat zahradu nebo napouštět bazén z obecního vodovodu v letních měsících. Je to samozřejmě důsledek dlouhodobého sucha. Pokud však potřebujete zalévat zahradu nebo napustit bazén, je to pro vás vždy komplikace. Tehdy můžete využít betonovou jímku jako nádobu na dešťovku.

Kromě toho je zde i další využití betonové nádoby, a to třeba jako základ pro vybudování sklepa. Vysoká univerzálnost je tak jedním z benefitů, který získáte pořízením betonového septiku.

Doprava kdekoliv

Hlavní otázkou, kterou si řada lidí v souvislosti s betonovým septikem může klást, je samotná doprava a usazení. V tomto případě se nemusíte obávat. Můžete si nechat dodat třeba betonové jímky Brno, přičemž vám specializovaná firma dodá a usadí jímku přímo na místě. Je přitom jedno, kde si jímku objednáte, v každém případě se nemusíte o nic starat.

Zdroj obrázků: Kwangmoozaa / Shutterstock.com, DobréŽUMPY.cz

Související příspěvky